search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 09:25
MENU CLOSE

Τα λάθη και οι ανοησίες που έκαναν οι πιο ευφυείς άνδρες…

09.06.2023 15:48
einstein-123-new

Έχουν μείνει στην ιστορία ως οι πλέον ευφυείς άνθρωποι, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έκαναν λάθη που δεν συνάδουν με την εξυπνάδα τους. Κάποια από τα λάθη και τις ανοησίες των ευφυϊών ανθρώπων είναι κωμικά.

Όταν ο Δαρβίνος έφαγε ένα πουλί που το έψαχνε μήνες

Σώζεται, για παράδειγμα, μια ιστορία με τον Δαρβίνο, ο οποίος είχε την … παραξενιά να τρώει κάθε νέο είδος που ανακάλυπτε. Λέγεται πως έψαχνε μήνες για να εντοπίσει ένα πουλί της οικογένειας rhea, το οποίο δεν πετάει. Όντως μετά από έρευνες μηνών βρήκε ένα, αλλά νόμιζε πως επρόκειτο για άλλο είδος. Ο Δαρβίνος μαζί με τους συνεργάτες του στο Beagle άρχισαν να γευματίζουν με .. μεζέ το πουλί που είχαν εντοπίσει και μάλιστα το γεύμα είχε προχωρήσει αρκετά, όταν ο Δαρβίνος αντιλήφθηκε το λάθος που είχε κάνει. Τότε υποχρέωσε τους συνδαιτυμόνες του να αφήσουν το πιάτο τους και άρχισε να μαζεύει μέσα από τα πιάτα ό, τι είχε απομείνει από το πουλί. Έκανε έτσι ένα … παζλ με τα υπολείμματα και το έστειλε στο Λονδίνο, ως απόδειξη του είδους rhea. Έτσι το πρώτο πουλί αυτής της οικογένειας, που έφτασε στο Λονδίνο, ήταν «ανακατασκευασμένο από τα μασημένα κομμάτια του»…

Ο άθλιος ναυτικός Αϊνστάιν

Για τον σπουδαίο Άλμπερτ Αϊνστάιν, λέγεται πως είχε πάθος με την θάλασσα και του άρεσε να κάνει βόλτες με ένα σκάφος. Μέχρι εδώ όλα καλά, όμως το πρόβλημα είναι ότι ο Αϊνστάιν όσο σπουδαίος επιστήμονας ήταν τόσο άθλιος ναυτικός αποδείχτηκε. Γιατί αυτό το άμοιρο σκάφος το αναποδογύριζε κάθε λίγο και λιγάκι. Και το πιο περίεργο είναι ότι ο Αϊνστάιν δεν ήξερε κολύμπι κι έτσι κάθε φορά έπρεπε να τον περιμαζεύουν από τα νερά για να μην πνιγεί.

Στο «σφυρί» επιστολές θαυμασμού και νουθεσιών με την υπογραφή του Άλμπερτ Αϊνστάιν - Media

Η μανία καταδίωξης του Φρόιντ

Άλλες τρέλες και παραξενιές είναι πιο σοβαρές. Ο Σίγκμουντ Φρόιντ είναι γνωστό πως ήταν φαν της κοκαϊνης, τόσο για τον ίδιο, όσο και για τους ασθενείς του. Αλλά η υπερβολική χρήση τον οδήγησε σε εμμονές. Έτσι το 1904, όταν έκανε  διακοπές στην Ελλάδα, του είχε κολλήσει η ιδέα ότι οι αριθμοί 61 και 62 τον καταδίωκαν και ήταν γρουσούζικοι.

Στην Ελλάδα, λοιπόν, κατέλυσε σε ένα ξενοδοχείο όπου του έδωσαν το δωμάτιο με το αριθμό 31. Αλλά ο σπουδαίος ψυχαναλυτής τρομοκρατήθηκε διότι το 31 ήταν το μισό του 62. Και είπε ότι το 31 «ήταν μια εύστροφη φιγούρα που τον καταδίωκε πιο αποτελεσματικά από τη πρώτη», δηλαδή από το 62…

Η γκάφα του συγγραφέα του Σέρλοκ Χολμς

Ο σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, ο δημιουργός του Σέρλοκ Χολμς, πριν κάνει περιουσία ως συγγραφέας, είχε προσπαθήσει να γίνει γιατρός. Άνοιξε μάλιστα και ιατρείο, όπου μάταια περίμενε επί εβδομάδες να μπει κάποιος ασθενής. Ώσπου κάποτε χτύπησε η πόρτα, ο άσημος γιατρός έτρεξε περιχαρής να υποδεχτεί τον ασθενή και διαπίστωσε ότι έβηχε. Τον κάθισε στην ιατρική καρέκλα για να τον εξετάσει και προσπαθούσε να διαπιστώσει από τι έπασχε. Ώσπου, ο επισκέπτης του εξήγησε ότι δεν είχε μπει για ιατρικές εξετάσεις- ήταν εισπράκτορας και ο Άρθουρ Κόναν Ντόιλ δεν είχε πληρώσει τον λογαριασμό του γκαζιού… Ευτυχώς τον έσωσε από τα χρέη ο δαιμόνιος Σέρλοκ Χολμς.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Ποιος είναι ο 24χρονος «ήρωας με το σακίδιο» που κυνήγησε τον δράστη της επίθεσης στο Ανεσί (Video)

Η Tουρκία πιο κοντά στην απόκτηση των F-16

Ντόναλντ Τραμπ: Νέα ποινική δίωξη για τα απόρρητα έγγραφα – Πρωτοφανής εξέλιξη για τις ΗΠΑ (Video/Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 09:16