search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:42
MENU CLOSE

Αλμυρά παλμιέ με παρμεζάνα και δεντρολίβανο

10.06.2023 06:00
palmiers_parmezana

Γίνονται πεντανόστιμα, σε χρόνο μηδέν και είναι ευπαρουσίαστα σε ένα μπουφέ, σε πάρτι αλλά και για όλες τις ώρες που χρειάζεστε ένα απλό σνακ.

Αποθηκεύστε τα (άψητα) σε σακουλάκια στην κατάψυξη και απολαύστε τα, χωρίς κόπο, μέσα σε λίγα λεπτά, για να κεράσετε έναν ξαφνικό επισκέπτη ή οποτεδήποτε τα χρειαστείτε.

Υλικά για τη Συνταγή

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο

3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα, τριμμένη

2 φύλλα σφολιάτας, ξεπαγωμένα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

Χοντρό αλάτι ή ανθό αλατιού

Εκτέλεση

1. Αρχικά, ξεπαγώστε τη σφολιάτα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προθερμάνετε το φούρνο στους 220ο C στις αντιστάσεις ή στους 200ο C στον αέρα.

2. Σε ένα μπολ, βάλτε το βούτυρο, το δεντρολίβανο και τη μισή ποσότητα από την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατέψτε καλά. Απλώστε τη μισή ποσότητας σε λεπτή στρώση σε όλη την επιφάνεια του φύλλου σφολιάτας.

3. Τυλίξτε προσεκτικά την κάθε άκρη του φύλλου σε ρολό μέχρι τη μέση της σφολιάτας, έτσι ώστε να συναντηθούν στο κέντρο της. Διπλώστε τη μια μεριά πάνω στην άλλη και πλατύνετε ελαφρά με την παλάμη του χεριού σας. Επαναλάβετε με το άλλο φύλλο σφολιάτας.

4. Τυλίξτε το κάθε ρολάκι ξεχωριστά το καθένα, με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε τα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη (αν βιάζεστε), μέχρι να σφίξουν.

5. Λίγο πριν το ψήσιμο, αφαιρέστε την μεμβράνη και κόψτε το κάθε κομμάτι ζύμης με ένα κοφτερό μαχαίρι, σε περίπου 20 φέτες.

6. Βάλτε τα ρολάκια σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί, πασπαλίστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και λίγο χοντρό αλάτι και με έναν πλάστη πιέστε τα ελαφρά για να κολλήσουν τα υλικά και να πλατύνουν λίγο.

7. Ψήστε τα για 4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν ελαφρά στην επιφάνειά τους.

Συμβουλή

Αν τα τοποθετήσετε στην κατάψυξη, μπορείτε να τα ψήσετε όποτε επιθυμείτε, χωρίς να τα ξεπαγώσετε, επεκτείνοντας 2-3 λεπτά τον χρόνο ψησίματος.

Διαβάστε επίσης:

Αμερικάνικα πανκέικς με γεύση και υφή μπράουνις και απλό σιρόπι σοκολάτας

Μπιφτεκάκια γεμιστά, σερβιρισμένα με ψητή μελιτζάνα και φέτα

Σπιτικές βάφλες με μήλο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:40