search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:11
MENU CLOSE

Μπιφτεκάκια γεμιστά, σερβιρισμένα με ψητή μελιτζάνα και φέτα

08.06.2023 06:00
biftekia_gemista

Μια υπέροχη συνταγή για λιβανέζικα μπιφτεκάκια, γεμιστά με τυριά και συνοδευτικά λαχανικά που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα όπως είναι το ρύζι, οι πατάτες και οι πίτες.

Τα πεντανόστιμα αυτά μπιφτέκια σερβίρονται με ψητές φέτες μελιτζάνες, οι οποίες νοστιμίζονται με ένα απλό και αρωματικό ντρέσινγκ ελαιόλαδου και πασπαλίζονται με χοντρά κομμάτια φέτας.

Υλικά για τη Συνταγή

Για τα μπιφτέκια

1 ξερό κρεμμύδι, κόκκινο

1 ντομάτα

2 σκελίδες σκόρδο

½ ματσάκι μαϊντανό

350 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά, με λίπος

Αλατοπίπερο κατά βούληση

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο

90 γραμμάρια mix τριμμένων τυριών που λιώνουν (ένταμ, γκούντα τσένταρ)

Για το σερβίρισμα

2 μελιτζάνες

50 ml ελαιόλαδο

½ ματσάκι δυόσμο

Αλατοπίπερο κατά βούληση

1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σκόνη

100 γραμμάρια τυρί φέτα

Εκτέλεση

1. Αρχικά, βάλτε το κόκκινο κρεμμύδι, την ντομάτα, το σκόρδο και τον μαϊντανό σε έναν πολυκόφτη (μούλτι) και ψιλοκόψτε τα, χωρίς να τα κάνετε πουρέ. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα μαζί με τον κιμά. Αλατοπιπερώστε το μίγμα, προσθέστε την κανέλα, το κύμινο και τον δυόσμο ψιλοκομμένο και ανακατέψτε καλά να ενωθούν οι γεύσεις.

2. Χωρίστε το κρέας σε τέσσερα ίσα μέρη και βάλτε σε ένα μπολ τα τριμμένα τυριά. Πλατύνετε, πιέζοντας με τα χέρια σας τη μια μερίδα του κρέατος ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόκολλα, πασπαλίστε με το μισό μείγμα από το τριμμένο τυρί στο κέντρο  και από πάνω καπακώστε με την άλλη μερίδα ισιωμένου κρέατος. Πιέστε τις άκρες και διαμορφώστε το μπιφτέκι κατάλληλα ώστε να κλείσει και να σφραγίσει το τυρί. 

3. Στη συνέχεια ετοιμάστε τα συνοδευτικά. Κόψτε τη μελιτζάνα κατά μήκος στη μέση και τεμαχίστε σε φέτες ίδιου πάχους 1 εκατοστού περίπου. Για το dressing ανακατέψτε σε ένα δοχείο, το ελαιόλαδο, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και προσθέστε και το τσίλι σε σκόνη. 

4. Ψήστε τις φέτες μελιτζάνας πάνω σε ζεστή σχάρα ή σε σχαροτήγανο, περιχύστε με το ντρέσινγκ ελαιόλαδου και πασπαλίστε από πάνω τη φέτα, θρυμματισμένη με τα χέρια. 

5.Τοποθετήστε τα μπιφτέκια προσεκτικά στη σχάρα, για να μην ανοίξουν και ψήστε τα για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρετε με την ψητή μελιτζάνα με ντρέσινγκ και φέτα και διακοσμήστε με μια φέτα λεμόνι και μερικά φύλλα δυόσμου.

Συμβουλή

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις μελιτζάνες με κολοκυθάκια ή να χρησιμοποιήσετε το συνδυασμό λαχανικών που προτιμάτε!

Διαβάστε επίσης:

Σπιτικές βάφλες με μήλο

Μουσακάς με κολοκυθάκια

Μωσαϊκό με γεύση μπανόφι και μαλακά ζαχαρωτά marshmallows

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:10