search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:43
MENU CLOSE

Αμερικάνικα πανκέικς με γεύση και υφή μπράουνις και απλό σιρόπι σοκολάτας

09.06.2023 06:00
pancakes34_new

Ζουμερά, εξαιρετικά σοκολατένια, με ελαφρώς κρεμώδες εσωτερικό όπως τα γνήσια μπράουνις, αυτά τα αμερικάνικα πανκέικς θα τα λατρέψουν όλοι.

Με σιρόπι σοκολάτας, με ψιλοκομμένα καρύδια πεκάν, με ροζέτες χτυπημένης σαντιγί, όπως και να τα σερβίρετε, αποτελούν το όνειρο του κάθε σοκολατολάτρη.

Υλικά για τη Συνταγή

(Για περίπου 15 πανκέικς)

Για τη ζύμη

100 γραμμάρια κέικ φλάουρ (+ ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ, αν χρησιμοποιήσετε απλό αλεύρι)

40 γραμμάρια σκόνη κακάο

1 τσιμπιά αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

50 γραμμάρια ζάχαρη

50 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο

60 γραμμάρια κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια

1 μεγάλο αυγό

250 ml βουτυρόγαλα (ή γιαούρτι αραιωμένο με λίγο γάλα ή σκέτο γάλα, πλήρες)

75-100 γραμμάρια σταγόνες μαύρης σοκολάτας

50-75 γραμμάρια καρύδια, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

Για το απλό σιρόπι σοκολάτας

240ml νερό

300 γραμμάρια ζάχαρη

60 γραμμάρια σκόνη κακάο

1 τσιμπιά αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

1. Αρχικά ετοιμάστε τη ζύμη. Βάλτε σε ένα μπολάκι το βούτυρο μαζί με την τεμαχισμένη κουβερτούρα, λιώστε τα σε φούρνο μικροκυμάτων για λίγα λεπτά ή σε μπαιν μαρί και αφήστε το μίγμα να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

2. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίστε τα στέρεα υλικά (το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα) ή ανακατέψτε τα με έναν αυγοδάρτη για να αφρατέψουν και να σπάσουν οι κόμποι που έχει το κακάο.

3. Μόλις κρυώσει το μίγμα της σοκολάτας, προσθέστε μέσα σε αυτό το αυγό και χτυπήστε καλά με τον αυγοδάρτη να ενσωματωθεί. Βάλτε το βουτυρόγαλα και τη ζάχαρη και ενσωματώστε τα κι αυτά με το σύρμα.

4. Αδειάστε στο μίγμα τα στέρεα κοσκινισμένα υλικά και ανακατέψτε απαλά με μια κουτάλα, προσέχοντας να μην το παρακάνετε για να μην σφίξει η ζύμη. Τέλος βάλτε τις σταγόνες σοκολάτας και τα ψιλοκομμένα καρύδια, ανακατέψτε και αφήστε το μίγμα στην άκρη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

5. Στη συνέχεια, βουτυρώστε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήστε κουταλιές από τη ζύμη για 2 λεπτά από τη μία πλευρά και γυρίζοντας τις τηγανίτες (όταν εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια) για άλλο 1 λεπτό περίπου από την άλλη.

6. Βάλτε τις τηγανίτες σε μια πιατέλα και ετοιμάστε το σιρόπι σοκολάτας. Βάλτε το νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και φέρτε τα σε βρασμό για 5 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Ρίξτε τη σκόνη κακάο, ανακατέψτε και αφήστε το σιρόπι να βράσει για 5 ακόμα λεπτά, μέχρι να κοχλάσει καλά, να πήξει ελαφρώς και να γεμίζει φουσκάλες. Τέλος αποσύρετε από τη φωτιά και ρίξτε το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας.

7. Σερβίρετε τις αμερικάνικες τηγανίτες, περιχυμένες με το σιρόπι και διακοσμήστε με λίγα επιπλέον χοντροκομμένα καρύδια και ροζέτες χτυπημένης σαντιγί.

Διαβάστε επίσης:

Μπιφτεκάκια γεμιστά, σερβιρισμένα με ψητή μελιτζάνα και φέτα

Σπιτικές βάφλες με μήλο

Μουσακάς με κολοκυθάκια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:43