search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 23:34
MENU CLOSE

Νάουσα: Επτά παιδιά θετικά στον στρεπτόκοκκο – Τα τρία από το περιβάλλον του 7χρονου

13.06.2023 14:08
nosokomeio_paidon_new

Έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει σε γιατρούς και γονείς τα κρούσματα στρεπτόκοκκου στην χώρα μας, ειδικά μετά τον θάνατο του 7χρονου στη Νάουσα.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) έξι παιδιά έχουν χάσει την ζωή τους στην Ελλάδα από το βακτήριο το 2023.

Όπως έγινε γνωστό από τον Μιχάλη Γιαννάκο της ΠΟΕΔΗΝ, κι άλλα παιδιά στη Νάουσα είναι θετικά στον στρεπτόκοκκο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έως τώρα στο νοσοκομείο της Νάουσας έχουν προσέλθει 21 παιδιά και έκαναν το τεστ για στρεπτόκοκκο (Strep Test) και βρέθηκαν τα 7 θετικά. Τα τρία είναι από το περιβάλλον του 7χρονου παιδιού. Τους χορηγήθηκε αντιβίωση και πήγαν σπίτι τους.

Παράλληλα, «νοσηλεύεται στο “Γεννήματος” ένα 9χρονο παιδί συγγενής του 7χρονου που διεκομίσθη από τη Νάουσα με ασθενοφόρο σε σταθερή καλή κατάσταση θετικό στον στρεπτόκοκκο».

Γιαννακός (ΠΟΕΔΗΝ): Παραμένει το πρόβλημα της έλλειψης ΜΕΘ Παίδων

«Ο θάνατος του 7χρονου είναι ένα τραγικό γεγονός που έχει συγκλονίσει όλους μας. Αρκετές φορές έχουμε καταγγείλει τις τραγικές ελλείψεις γιατρών βασικών ειδικοτήτων στα περιφερειακά νοσοκομεία. Όμως το Νοσοκομείο της Νάουσας διαθέτει επαρκή στελέχωση σε παιδιάτρους. Υπηρετούν πέντε παιδίατροι στο νοσοκομείο και λειτουργεί τμήμα βραχείας νοσηλείας 4 κλινών για παρακολούθηση των παιδιών που προσέρχονται. Εάν τα παιδιά που προσέρχονται χρήζουν νοσηλείας διακομίζονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Παραμένει το πρόβλημα της έλλειψης ΜΕΘ Παίδων όπου για όλη τη Βόρεια Ελλάδα έχουμε 8 κλίνες ΜΕΘ διαθέσιμες στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Είναι σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα το πόρισμα της οποίας αναμένουμε. Θα πρέπει όμως να πούμε ότι οι πέντε παιδίατροι ιατροί του νοσοκομείου Νάουσας είναι εξαίρετοι επιστήμονες που έχουν σώσει πολλά παιδιά της περιοχής. Έως τώρα στο νοσοκομείο της Νάουσας έχουν προσέλθει 21 παιδιά και έκαναν το τεστ για στρεπτόκοκκο (Strep Test) και βρέθηκαν τα 7 θετικά. Τα τρία από το περιβάλλον του 7χρονου παιδιού. Τους χορηγήθηκε αντιβίωση και πήγαν σπίτι τους. Νοσηλεύεται στο Γεννηματάς ένα 9χρονο παιδί συγγενής του 7χρονου που διεκομίσθη από Νάουσα με ασθενοφόρο σε σταθερή καλή κατάσταση θετικό στον στρεπτόκοκκο. Προσοχή λοιπόν στους γονείς», κατέληξε ο Μιχάλης Γιαννακός.

Διαβάστε επίσης:

Λάρισα: Γυναίκα απειλεί να πέσει από μπαλκόνι ξενοδοχείου (photos/video)

Πανελλήνιες 2023 – ΕΠΑΛ: Αυτές είναι οι απαντήσεις στα σημερινά μαθήματα ειδικότητας (videos)

Στρεπτόκοκκος: Αυτά είναι τα συμπτώματα που πρέπει να προσέξουν οι γονείς – Γιατί αυξάνονται τα περιστατικά (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 23:34