search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 14:46
MENU CLOSE

«Στα σύρματα»: Σουρεαλιστικές καταστάσεις στη νέα σειρά της ΕΡΤ – «Εμπλοκή» στην έναρξη γυρισμάτων

14.06.2023 16:09
ERT

Δύο αταίριαστοι τύποι, πίσω από της φυλακής τα σίδερα, μια μυστηριώδης κοινωνική λειτουργός, ένα καινοτόμο πρόγραμμα εκτόνωσης θυμού και μια υπηρεσία υποδοχής τηλεφωνικών κλίσεων είναι τα βασικά συστατικά της κωμικής σειράς «Στα σύρματα», μια από τις νέες προτάσεις της κρατικής ΕΡΤ1 για την τηλεοπτική σεζόν 2023-2024.

Το σενάριο

Σε σενάριο Χάρη Μαζαράκη και Νίκου Δημάκη και σκηνοθεσία Χάρη Μαζαράκη, η ανατρεπτική ιστορία «ακολουθεί» τον Σπύρο Καταραχιά (τον κάνει ο Θανάσης Τσαλταμπάσης), ο οποίος –ύστερα από μια οικονομική απάτη– καταδικάζεται σε πέντε χρόνια φυλάκισης και οδηγείται σε σωφρονιστικό ίδρυμα. Στη φυλακή γνωρίζει τον Ιούλιο Ράλλη (τον υποδύεται ο Ιβάν Σβιτάιλο), έναν βαρυποινίτη με σκοτεινό παρελθόν. Μεταξύ τους δημιουργείται μια ιδιάζουσα σχέση.

Ο Σπύρος, ως ιδιαίτερα καλλιεργημένος, «εισάγει» τον Ιούλιο στο «σύμπαν» της λογοτεχνίας, μέσα από έργα κλασικών συγγραφέων, και τον φέρνει σε «επαφή» με το θέατρο και την ποίηση, ενώ ο Ιούλιος αναλαμβάνει την προστασία του και τον μυεί στα μυστικά του δικού του «επαγγέλματος».

Η Άννα Ρούσου, μυστηριώδης κοινωνική λειτουργός (την κάνει η Βίκυ Παπαδοπούλου), εμφανίζεται στις φυλακές για να ταράξει κι άλλο τα νερά, φέρνοντας ένα πρόγραμμα εκτόνωσης θυμού, που ονομάζει «Στα σύρματα», εννοώντας όχι μόνο τα σύρματα της φυλακής αλλά και εκείνα των τηλεφώνων. Ζητάει από τον διευθυντή να της παραχωρήσει κάποιους κρατούμενους, ώστε να τους εκπαιδεύσει και να τους μετατρέψει σε καταδεκτικούς τηλεφωνητές, στους οποίους ο έξω κόσμος θα βγάζει τα εσώψυχά του και θα ξεσπά τον συσσωρευμένο θυμό του.

Ο Λάκης Γαβαλάς σε ρόλο έκπληξη

Ο μικρόκοσμος των φυλακών, με τις φατρίες, τις σφαίρες επιρροής, εκείνους που κινούν τα «νήματα» συνθέτουν την ανθρωπογεωγραφία των κρατούμενων μεταξύ των οποίων και ένας καθηγητής Καλών Τεχνών, στον ρόλο του οποίου θα δούμε τον Λάκη Γαλαβά.

Η πλοκή αναπτύσσεται και έξω από τις φυλακές με χαρακτήρες που συνδιαμορφώνουν ένα γαϊτανάκι ευτράπελων καταστάσεων. Ανάμεσα τους ο πατερ Νικόλαος, πνευματικός του Ιούλιου, που θα τον κάνει ο Τάσος Παλαντζίδης, ο πατέρας του Σπύρου που είναι χασάπης και θα τον κάνει ο Βασίλης Χαλακατεβάκης, ο διαπλεκόμενος μεγαλοεπιχειρηματίας Κίμωνας Βασιλείου ( Γιώργος Χρανιώτης), η σύντροφο του Ιούλιου, Βανέσα Ιωάννου (Ντορέττα Παπαδημητρίου).

Τα γυρίσματα θα έπρεπε να είχαν αρχίσει αλλά παρουσιάστηκαν «κωλύματα» στην εγκρίσεις αδειών κινηματογράφησης σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Διαβάστε επίσης:

Μαύρο Ρόδο – Spoiler: Ο Βίκος «φυτεύει» δικό του άνθρωπο στο περιβάλλον του Καστρινού (Video)

Open: Η Ιζαμπέλα Σασλόγλου αναλαμβάνει διευθύντρια προγράμματος του καναλιού

Γιώργος Παπαδάκης: Άρχισε να «βγάζει» τα ρούχα του on air, μιμούμενος Τούρκο δημοσιογράφο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 14:45