search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 09:11
MENU CLOSE

Ναυάγιο στην Πύλο: Οι συναυλίες που αναβάλλονται λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους

15.06.2023 16:47
sinavlia_koino_1506_1460-820_new
credit: pixabay

Την αναβολή συναυλιών και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα, ανακοινώνουν καλλιτέχνες και διοργανωτές, λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Όπως ανακοινώθηκε, αναβάλλεται η συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη, που είχε προγραμματιστεί για σήμερα 15 Ιουνίου, στο θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη.

«Η σκέψη μας είναι με τις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν.. Λυπούμαστε βαθιά», έγραψε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της.

Η συναυλία μεταφέρθηκε για την Παρασκευή 23 Ιουνίου, στη Μονή Λαζαριστών.

Φοίβος Δεληβοριάς

Αντίστοιχα, αναβάλλεται και η συναυλία του Φοίβου Δεληβοριά και μετατίθεται στις 22 Ιουνίου, όπως ενημέρωσε ο ίδιος με ανάρτησή του.

«Φίλες και φίλοι, η συναυλία μας που αναβλήθηκε το Σάββατο 10 Ιουνίου λόγω της καταιγίδας στη Θεσσαλονίκη και μεταφέρθηκε για σήμερα 15 Ιουνίου, αναβάλλεται εκ νέου για τις 22 Ιουνίου, λόγω πένθους και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εγκληματική πολιτική -διεθνή και εγχώρια- που οδήγησε στο χθεσινό αδιανόητο ναυάγιο στην Πύλο. Το “εθνικό πένθος” δεν μπορεί να ικανοποιήσει την απελπισία και τη συντριβή που νιώθουμε- ούτε την τρομακτική μας βεβαιότητα πως αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα, η τραγωδία αυτή δεν θα είναι η τελευταία», ανέφερε, διευκρινίζοντας πως τα εισιτήρια ισχύουν κανονικά για τη νέα ημερομηνία.

«Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης στη νέα ημερομηνία παρακαλώ στείλετε mail στο [email protected] μέχρι 16/4 ώρα 14.00 προκειμένου να ενημερωθείτε για τη διαδικασία επιστροφής χρημάτων» συμπλήρωσε.

4ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού

Αναβάλλονται οι συναυλίες του 4ου Φεστιβάλ Καλοκαιριού που ήταν προγραμματισμένες για την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, αναβάλλεται η συναυλία των συγκροτημάτων «Χειμερινοί Κολυμβητές» και «ΜΠΑΝΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ των αδελφών Βαλκάνη» που ήταν προγραμματισμένη για τις 15 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου και η συναυλία των «Πυξ Λαξ» που ήταν προγραμματισμένη για τις 16 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου. 

Στη λίστα με τις συναυλίες που αναβάλλονται, προστίθεται επίσης εκείνη του Δήμου Αναστασιάδη στο Ωραιόκαστρο, της Ελένης Φουρέιρα στο Paok Sports Arena, της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και της Ελεονώρας Ζουγανέλη στο υπαίθριο θέατρο ΕΗΜ Ιωάννινα, του Θοδωρή Βουτσικάκη στο 10ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης», η ρεμπέτικη βραδιά που διοργάνωσε η βολιώτικη χορωδία με τη Μαριώ και η συναυλία της Αναστασίας στον Πύργο.

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου – Colourday Festival

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου γνωστοποίησε την ακύρωση του προγραμματισμένου DJ set μετά από τις παραστάσεις στο θέατρο Πειραιώς 260.

Επίσης, το Colourday Festival ανακοίνωσε τη μεταφορά του φεστιβάλ για τις 18 Ιουνίου.

13ο Athens Open Air Film Festival

Το 13ο Athens Open Air Film Festival και το Εl Sistema Greece, με βαθιά συμπάθεια και αίσθημα αλληλεγγύης, ανακοινώνουν την αναβολή της σημερινής εκδήλωσης στο προαύλιο του Ζαππείου λόγω συμμετοχής στο τριήμερο εθνικό πένθος για το ναυάγιο στην Πύλο.

Η El Sistema Greece Youth Orchestra, με μέλη παιδιά και νέους ηλικίας 9 έως 17 ετών, αναφέρει ότι «επέλεξε να σιωπήσει ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στους ανθρώπους που χάθηκαν. Τα μουσικά μας όργανα θα παραμείνουν στη θήκη τους».

Η προγραμματισμένη ειδική προβολή, αφιερωμένη στα 100 χρόνια Disney της ταινίας «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών», των Ρότζερ Αλερς και Ρομπ Μίνκοφ καθώς και η ζωντανή μουσική συναυλία από την θα μετακινηθούν τη Δευτέρα, 26 Ιουνίου, ίδια τοποθεσία και ώρα.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 30 βαθμούς Κελσίου

Φωτιά στα Μέθανα: Μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής, σηκώθηκε ελικόπτερο

Ρόδος: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Κρεμαστή – Κοντά σε κατοικημένη περιοχή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 09:05