search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:36
MENU CLOSE

Fourlis: Στο 4ο τρίμηνο του 2023 η Trade Estates στο ΧΑ – Νέα καταστήματα Intersport, Holland & Barrett

19.06.2023 10:44
holland barrett new

Στο 4ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους αναμένεται να γίνει τελικά η εισαγωγή της Trade Estates (θυγατρική ΑΕΕΑΠ του ομίλου Fourlis) στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Στόχος της εταιρείας που σήμερα διαθέτει συνολική αξία ακίνητης περιουσίας περί τα 310 εκατ. ευρώ είναι η δυναμική της ανάπτυξη με εξειδίκευση στα retail parks και τα logistics. Ανώτατο στέλεχος της διοίκησης ανέφερε στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων ότι μέχρι το 2025-6 στόχος είναι τα ακίνητα της να εκτοξευθούν σε αξία άνω των 500 εκατ. ευρώ.

Γενικότερα ο Όμιλος στοχεύει σε κύκλο εργασιών 750 εκατ. ευρώ (σήμερα είναι οριακά πάνω από τα 500 εκατ.) και EBIT 8%, ως ποσοστό αυτού του τζίρου, δηλαδή περίπου 60 εκατ. ευρώ, μέχρι το 2025.

Επίσης η διοίκηση του θέλει μέσω της εισαγωγής της Trade Estates (στην οποία διαθέτει σημαντικό ποσοστό 12% και η Autohellas) να αποτυπωθεί η πραγματική αξία του ομίλου στην αγορά και αυτό θέλει να το πετύχει μέσω ποσοστού free float (ελεύθερη διασπορά μετοχής στο χρηματιστήριο) μεγαλύτερο του 25%, όπως δηλαδή ορίζει ο νόμος για τις ΑΕΕΑΠ.

Σε ότι αφορά τη δραστηριότητα της Trade Estates αυτό το διάστημα, σημειώνεται ότι προχωρά η συνεργασία με την Ten Brinke για την υλοποίηση των δύο retail parks σε Πάτρα και Κρήτη, ενώ σε εξέλιξη είναι και η διαδικασία έκδοσης οικοδομικών αδειών για το retail park στο Ελληνικό.

Στα υπόλοιπα concept του ομίλου αναμένεται να ολοκληρωθούν σημαντικές επενδύσεις τόσο στα IKEA όσο και στα Intersport, ενώ σημαντική ανάπτυξη θα έχει και το πιο πρόσφατο brand καταστημάτων Holland & Barrett.

Κι αυτό γιατί στο τελευταίο brand θα υπάρξει διπλασιασμός καταστημάτων από τρία που είναι σήμερα (Κηφισιά, Γλυφάδα, Mall) στα έξι μέχρι το τέλος του έτους.

Στα IKEA και τα Intersport οι επενδύσεις θα γίνουν μέσω αναδιοργάνωσης και ανακαινίσεων στα καταστήματα. 

Πιο συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη σημαντική ανακαίνιση στο ΙΚΕΑ αεροδρομίου όπου πλέον βρίσκονται και τα κεντρικά γραφεία του Ομίλου, ενώ στα Intersport έχουν ανακαινιστεί πάνω από 100 καταστήματα που πλέον διαθέτουν τη πιο νέα και μοντέρνα εικόνα που έχει υιοθετήσει η αλυσίδα.  

Επίσης μέχρι τέλος του έτους αναμένεται το ξεκίνημα λειτουργίας τριών νέων Intersport με το ένα από αυτά να ανοίγει τις πόρτες του πολύ σύντομα στο Παγκράτι.

Διαβάστε επίσης

Κωτσόβολος: Βάζει πωλητήριο ο Όμιλος Currys

Κόκκαλης: Οι ασφαλέστερες επενδύσεις στην Ελλάδα είναι σε ακίνητα – Το πλάνο στη νέα εποχή της Ιντρακόμ

Sky Express: Οι «υψηλές πτήσεις» του 2023 εκπέμπουν θετικά μηνύματα για τον Τουρισμό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:35