search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 04:23
MENU CLOSE

Κόκκαλης: Οι ασφαλέστερες επενδύσεις στην Ελλάδα είναι σε ακίνητα – Το πλάνο στη νέα εποχή της Ιντρακόμ

16.06.2023 08:50
intracom new

Τη νέα εποχή στην οποία μπαίνει η Ιντρακόμ μετά την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού της σε επενδυτικό όμιλο περιέγραψε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Σωκράτης Κόκκαλης και ο αντιπρόεδρος Δ.Σ. της εταιρίας Δημ. Κλώνης.

Έτσι η Ιντρακόμ μετά τις πωλήσεις της Intrasoft το 2021 και της Intracom Defense (πολύ πιο πρόσφατα) θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον της κυρίως στα ακίνητα μέσω της ίδρυσης της Intracom Properties και σε επενδυτικές κινήσεις σε άλλους κλάδους (που θα έχουν να κάνουν με την τεχνολογία αλλά όχι μόνο) μέσω της Intracom Ventures.

Στόχος ειδικά της Ventures είναι να αποκτήσει ο όμιλος ένα διαφοροποιημένο και με μειωμένο ρίσκο χαρτοφυλάκιο επενδύσεων.

Σε ότι αφορά τα ακίνητα η Intracom Properties έχει αυτή τη στιγμή, μετά και την εξαγορά της Κλουκίνας Λάππας, 63 ακίνητα συνολικής αξίας 113 εκατ. ευρώ που αποφέρουν ετήσια μισθώματα της τάξης των 8 εκατ. ευρώ με στόχο στην επόμενη τριετία η συνολική ακίνητη περιουσία να ξεπεράσει τα 200 εκατ, ευρώ.

Σε ότι αφορά τα καταστήματα Mothercare που κατείχε η Κλουκίνας- Λάππας θα ανήκουν πλέον κατά 60% στην Ιντρακόμ και κατά 40% στη Βιολέττα Λάππα.

Όπως ανέφερε ο κ. Κόκκαλης ο όμιλος σχεδιάζει να κρατήσει τη Mothercare παρότι η παρουσία στον κλάδο λιανικής δεν είναι στο core business, επειδή το συγκεκριμένο brand είναι πολύ δυνατό διεθνώς και αποφέρει στην Ελλάδα σημαντικό τζίρο της τάξης των 30 εκατ. ευρώ.

Επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ

Πάντως σύμφωνα με τη διοίκηση ο όμιλος έχει αυτή τη στιγμή επενδυτική δυνατότητα ύψους 500 εκατ. ευρω για τα επόμενα χρόνια αλλά χρειάζονται προσεκτικές κινήσεις καθώς αυτή τη στιγμή κάνει τα πρώτα του «βήματα» μετά τον μετασχηματισμό του.

«Εμείς θα παρακολουθούμε εταιρίες και θα ψάχνουμε ευκαιρίες όπου βλέπουμε αυξημένες πιθανότητες για κερδοφορία. Ελπίζουμε να κάνουμε σωστές επιλογές για να δίνουμε μέρισμα στους μετόχους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σωκράτης Κόκκαλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο η ελληνική αγορά έχει ευκαιρίες αλλά χρειάζεται προσοχή επειδή αυτή τη στιγμή το διεθνές περιβάλλον δεν είναι και τόσο προβλέψιμο όπως λίγα χρόνια πριν.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος έχει επίσης συμμετοχή στην Intracom Aviation η οποία ιδρύθηκε επίσης πρόσφατα και διατηρεί συνεργασία με την Aegean.

H νέα αυτή εταιρεία έχει ως βασικό σκοπό την παροχή υπηρεσιών τροποποίησης, επισκευής, συντήρησης και μετατροπής αεροπλάνων, ελικοπτέρων και εν γένει αεροσκαφών, την παροχή υπηρεσιών αεροπορικών εφαρμογών πάσης φύσεως, και τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς, οποιοσδήποτε φύσεως με σκοπό την ανάληψη των παραπάνω έργων.

Διαβάστε επίσης

Sky Express: Οι «υψηλές πτήσεις» του 2023 εκπέμπουν θετικά μηνύματα για τον Τουρισμό

Παραιτήθηκε από τη Reds ο CEO Γιώργος Κωνσταντινίδης

Coffee Island: Μπαίνει στα καλλυντικά μέσω της Coffee-Eco – Επένδυση σε βιομηχανική μονάδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 03:24