search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 15:33
MENU CLOSE

Καταδικάστηκε πρώην υπάλληλος του ΟΣΕ για ηλεκτροπληξία 15χρονου

20.06.2023 19:45
OSE
GRtimes

Υπάλληλος του ΟΣΕ καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών, με 3ετή αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος για τον τραυματισμό ενός 15χρονου που υπέστη ηλεκτροπληξία, όταν ανέβηκε στην οροφή εγκαταλελειμμένου βαγονιού για να φωτογραφηθεί.

Το περιστατικό σημειώθηκε το Σεπτέμβριο του 2017 στο σιδηροδρομικό σταθμό της Γέφυρας, έξω από τη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα σε αφύλακτο χώρο στάθμευσης παροπλισμένων βαγονιών αμαξοστοιχιών, σύμφωνα με το Grtimes.gr. Τα προηγούμενα χρόνια είχαν συμβεί ανάλογα ατυχήματα– ακόμη και θανατηφόρα- από άτομα που εισέρχονταν στο σημείο.

Στο εδώλιο του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης (κατ’ έφεση) κάθισε ο τότε Προϊστάμενος Τμήματος Συντήρησης Γραμμής Θεσσαλονίκης, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για σωματική βλάβη από αμέλεια δια παραλείψεως (από υπόχρεο). Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, επειδή δεν μερίμνησε για την ορθή και επαρκή σήμανση του χώρου ώστε να προειδοποιούνται οι εισερχόμενοι για τους επικείμενους κινδύνους, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 15χρονος βρέθηκε στο σημείο μαζί με φίλο του για να βγάλει φωτογραφία. «Μόλις ανέβηκε στην οροφή δημιουργήθηκε βολταϊκό τόξο λόγω της κοντινής απόστασης της κεφαλής του από ηλεκτροφόρα καλώδια και διέρρευσε ηλεκτρικό φορτίο μέσω του σώματός του, με αποτέλεσμα να υποστεί ηλεκτροπληξία, να τιναχθεί στο έδαφος από απόσταση 4 μέτρων και να υποστεί ηλεκτρικό έγκαυμα, για την (μερική) αποκατάσταση της οποίας (βλάβης) απαιτήθηκαν πολλά χειρουργεία, εντατική φυσικοθεραπεία και κινησιοθεραπεία», όπως αναφέρεται στη δικογραφία.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος, συνταξιούχος σήμερα, αρνήθηκε την κατηγορία, τονίζοντας ότι υπήρχε επαρκής σήμανση στην περιοχή. Το δικαστήριο του αναγνώρισε ελαφρυντικό σύννομου βίου, ενώ η ποινή μειώθηκε κατά δύο μήνες σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση. Για την ίδια υπόθεση είχαν καταστεί κατηγορούμενοι και δύο στελέχη του ΟΣΕ που αθωώθηκαν στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Grtimes.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη BBC: Κύκλωμα σαδιστών βασάνιζε και σκότωνε μαϊμουδάκια σε live μετάδοση

Επεκτάθηκε η ΣΣΕ στον κλάδο επισιτισμού-τουρισμού

Καιρός: Έρχονται 37άρια έως το Σάββατο – Αναλυτική πρόγνωση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 15:33