search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 17:46
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Αστυνομικός ξυλοκοπεί ανελέητα αφροαμερικανό κρατούμενο (video)

22.06.2023 09:03
astynomikiviaipa_new

Νέο βίντεο αστυνομική βίας από τις ΗΠΑ κάνει τον γύρο του κόσμου.

Ο 48χρονος αστυνομικός Μάθιου Τζέιμς Ροντρίγκεζ αντιμετωπίζει κατηγορίες για χρήση υπερβολικής βίας σε βάρος κρατουμένου.

Στο βίντεο από κάμερα ασφαλείας φαίνεται ο αστυνομικός, ο οποίος έχει 14 χρόνια προυπηρεσίας, ξαφνικά να ρίχνει μπουνιά στον αφροαμερικανό κρατούμενο και να τον πετάει κάτω.

Οι δύο συνάδελφοί του κρατούν τον συλληφθέντα ακινητοποιημένο στο πάτωμα – και ο 48χρονος του χτυπάει το κεφάλι κάτω περισσότερες από μια φορές ενώ τον σέρνει από τα μαλλιά…

Σύμφωνα με την εισαγγελία της επαρχίας Μακόμπ το περιστατικό συνέβη στις 13 Ιουνίου μετά τη σύλληψη του θύματος της επίθεσης.

«Καμία στολή και κανένα αξίωμα δεν μπορεί να προστατεύσει κάποιον από το να καταστεί υπόλογος για τις πράξεις του. Όταν παραβιάζεται η εμπιστοσύνη στα σώματα ασφαλείας είναι καθήκον μας ως εισαγγελείς να διαφυλάξουμε τις αρχές της ακεραιότητας και του δικαίου. Η άσκηση δίωξης σε βάρος αστυνομικού αποτελεί μια υπενθύμιση ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και ότι η εξουσία που δίνεται στους ένστολους πρέπει να ασκείται με υπευθυνότητα και με βάση τα όρια του νόμου» εξήγησε ο εισαγγελέας Πίτερ Λουσίντο ανακοινώνοντας τη δίωξη σε βάρος του 48χρονου αστυνομικού.

Διαβάστε επίσης:

Κίνα: Πολύνεκρη τραγωδία από έκρηξη σε εστιατόριο – Τουλάχιστον 31 θύματα (Video)

Yποβρύχιο Titan: Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι ομάδες διάσωσης – Οι ελπίδες λιγοστεύουν (Video)

Ναυάγιο στην Ισπανία: Νεκροί τουλάχιστον 35 μετανάστες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 17:42