search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 01:53
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Τόση ταύτιση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπέρ των funds, μας ξεπερνά

22.06.2023 16:57
staikouras androulakis 987- new

Συνεχίζεται το πινγκ πονγκ ανακοινώσεων ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ με αφορμή το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας Δημοκρατία, στο οποίο ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος εμφανίζεται ως «δικηγόρος των funds», αλλά και τις δηλώσεις του Χρήστου Σταϊκούρα, ο οποίος παραδέχθηκε ότι ότι η ΝΔ προτίθεται να προωθήσει περαιτέρω την πώληση «κοψοχρονιά» των κόκκινων δανείων στα funds.

Για τις συγκλίσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπέρ των funds, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσθέτει: «Ξαναλέμε ότι το δίλημμα πλέον καθίσταται ακόμα πιο καθαρό: Ασυδοσία των funds με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή προστασία της πρώτης κατοικίας;».

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ παραδέχεται πως ο κ. Μάντζος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος fund εναντίον δανειοληπτών, αποκαλύπτεται ότι ο κ. Σταϊκούρας δικαίωνε τα funds που παίρνουν τα δάνεια πολιτών στο 20% και απαιτούν το 100%, λέγοντας πως αν γίνουν ρυθμίσεις, όπως ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και οι δανειολήπτες, θα ευνοηθούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές». Καταλήγοντας σημειώνει: «Γνωρίζαμε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν πολλές συγκλίσεις, αλλά τόση ταύτιση υπέρ των funds μας ξεπερνά».

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί πόλεμος ανακοινώσεων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας Δημοκρατία.

ΣΥΡΙΖΑ: Μέγιστη υποκρισία του ΠΑΣΟΚ

Το δημοσίευμα προκάλεσε την αρχική αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για «μέγιστη υποκρισία το ΠΑΣΟΚ να ταυτίζεται με τη ΝΔ στο “σύνδρομο Πάτση” και την ίδια ώρα να εμφανίζεται ως προστάτης των αδύναμων και υπερχρεωμένων».

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου ανέφερε:

«Μόλις χθες το ΠΑΣΟΚ έβγαλε ανακοίνωση υπέρ των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο. Μία μέρα μετά αποκαλύπτεται από την εφημερίδα «Δημοκρατία» ότι ο εκπρόσωπός του και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας κ. Δημήτρης Μάντζος, επιστρατεύθηκε ως δικηγόρος από fund εναντίον δανειολήπτη για χρέος 55.000 ευρώ σε ελβετικό φράγκο. 

Είναι μέγιστη υποκρισία το ΠΑΣΟΚ να ταυτίζεται με τη ΝΔ στο “σύνδρομο Πάτση” και την ίδια ώρα να εμφανίζεται ως προστάτης των αδύναμων και υπερχρεωμένων.

Με 700.000 ενυπόθηκα δάνεια να έχουν μεταβιβαστεί σε funds και να παίρνουν σειρά για πλειστηριασμό, περιμένουμε μία απάντηση από τον κ. Ανδρουλάκη. 

Στις 25 Ιούνη οι πολίτες επιλέγουν: Ασυδοσία των funds ή προστασία της πρώτης κατοικίας;».

ΠΑΣΟΚ: Δεν κρύβεται ο πανικός σας

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ που έκανε λόγο για «πανικό».

«Τα στελέχη της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν αμετανόητοι τυχοδιώκτες. Το κόμμα, που ψήφισε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και αποτιμούσε δια στόματος του Αλέξη Τσίπρα ότι «25.000 πλειστηριασμοί δεν είναι και πολλοί», που ενώ υποσχόταν “σεισάχθεια” παρέδωσε τα κόκκινα δάνεια εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών στα funds και μαζί με τη Νέα Δημοκρατία έβαλαν ταφόπλακα στην προστασία της πρώτης κατοικίας που πέτυχε το ΠΑΣΟΚ το 2010, επιχειρεί να συμψηφίσει ένα δικηγορικό γραφείο που έχει εκπροσωπήσει εκατοντάδες δανειολήπτες στα δικαστήρια για την προστασία της περιουσίας τους, με το σκάνδαλο Πάτση», αναφέρει στην ανακοίνωση της η Χαριλάου Τρικούπη.

«Ταυτίζει δηλαδή μια δικηγορική πράξη με την εξαγορά από τον κ. Πάτση κόκκινων δανείων αξίας 62,7 εκατομμυρίων ευρώ έναντι μόλις 4,3 εκατομμυρίων ευρώ. Ο πανικός τους δεν κρύβεται και θα επιστρατεύσουν κάθε αθέμιτο μέσο για να πολεμήσουν το ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό, εξάλλου, ταυτίζονται πλήρως με τη Νέα Δημοκρατία», προσθέτει το ΠΑΣΟΚ και καταλήγει: «Ψηφιακοί παρακρατικοί μηχανισμοί και μιντιακοί βραχίονες στην υπηρεσία τους. Όφειλαν όμως να έχουν διαβάσει το μάθημα της κάλπης της 21ης Μαΐου»

ΣΥΡΙΖΑ: Το ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει πως ο Μάντζος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος fund

«Με την ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει πως ο κ. Μάντζος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος fund κατά δανειοληπτών και μάλιστα σε ελβετικό φράγκο, για τους οποίους χθες μόλις έβγαλε υποκριτικά ανακοίνωση» αναφέρει η νέα ανακοίνωση – απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν χρειάζεται τόσος εκνευρισμός και ύβρεις. Θα αρκούσε μία συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ για την υποκρισία σε βάρος των δανειοληπτών και των ανθρώπων που αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν και αγωνιούν για τα σπίτια τους», συνεχίζει.

«Το δίλημμα πλέον καθίσταται ακόμα πιο καθαρό: Ασυδοσία των funds με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή προστασία της πρώτης κατοικίας;» καταλήγει η Κουμουνδούρου.

Η απάντηση Μάντζου

Το πρωί της Πέμπτης ο ίδιος ο Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ρωτήθηκε σχετικά και μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι: «Είναι παλαιότερες υποθέσεις τις οποίες χειρίζεται το γραφείο μου».

Συγκεκριμένα, η πρώτη του αντίδραση ήταν να πει πως πρόκειται για «προκλητική και απαράδεκτη τη σύγκριση δύο ημέρες πριν από τις εκλογές» (σ.σ με τον Πάτση) και ότι «εγώ ούτε εισπρακτική εταιρεία έχω, ούτε έχω αγοράσει κόκκινα δάνεια».

Και συνέχισε υποστηρίζοντας: «πρόκειται για παλαιότερη υπόθεση που χειρίστηκε το γραφείο στο οποίο βρίσκομαι και βρισκόμουν όλα τα προηγούμενα χρόνια».

«Από το 2019 κυρίως εγώ σταμάτησα την ενεργό δικηγορία. Είναι παλαιότερες υποθέσεις τις οποίες χειρίζεται το γραφείο μου. Το γραφείο συνεχίζει να χειρίζεται υποθέσεις», ισχυρίστηκε.

Και συνέχισε λέγοντας τα εξής: «Εγώ δεν προέρχομαι από πλούσια οικογένεια. Δουλεύω από τότε που σπουδάζω. Σπούδασα στα δημόσια Πανεπιστήμια της χώρας μας, ειδικεύτηκα στο Εμπορικό Δίκαιο και η δουλειά του δικηγόρου είναι να υπογράφει δικόγραφα. Αυτό είναι δικόγραφο. Ας μου φέρει κάποιος έναν πλειστηριασμό, μια κατάσχεση που εγώ έχω υπογράψει, ας μου φέρει κάποιος ότι εγώ έχω αγοράσει κόκκινα δάνεια… Εγώ, το γραφείο μας έχει αναλάβει εκατοντάδες οφειλέτες για την προστασία της πρώτης κατοικίας με βάση τον νόμο του ΠΑΣΟΚ το 3869 του 2010. Περιμένω αύριο το πρωτοσέλιδο που θα λέει «δικηγόρος των οφειλετών ο Μάντζος».

Όταν ρωτήθηκε ευθέως: «Εκπροσώπηση fund έχετε αναλάβει;», εκείνος απάντησε: «Σας επαναλαμβάνω πως το γραφείο αναλαμβάνει πολλές υποθέσεις, έχουμε υποθέσεις διαμεσολάβησης, υποθέσεις οικονομικές και εμπορικές… Δεν θεωρώ μομφή τη δικηγορία».

Αναφερόμενος στην περίπτωση Πάτση υποστήριξε πως: «είναι τελείως διαφορετική. Εκεί έχουμε εισπρακτική εταιρεία και αγορά κόκκινων δανείων κάτω του κόστους. Έχουμε εισπρακτική, έχουμε τηλέφωνα, έχουμε κυνήγι… Δεν έχει οποιαδήποτε σχέση η μία πράξη με την άλλη. Είναι νομικές πράξεις».

Διαβάστε επίσης:

Οδοντίατροι για δηλώσεις Όθωνα Ηλιόπουλου: Συλλήβδην στοχοποίηση του κλάδου

Τετ α τετ Ομπάμα – Τσίπρα πριν την εκδήλωση στο Ίδρυμα Νιάρχος

Αλέξης Τσίπρας: Απαντάει σε ερώτηση στο Τik Tok για το ΕΣΥ – «Αξιοπρεπής ιατρική φροντίδα για όλους» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 01:12