search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:35
MENU CLOSE

Εξοικονομώ – Αυτονομώ: Ανακοινώθηκε νέα προθεσμία

23.06.2023 12:19
exikonomo

Παράταση στο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2023» δόθηκε σήμερα Παρασκευή (23.6) από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Μέχρι το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023, οι ωφελούμενοι θα πρέπει να έχουν προχωρήσει στην υλοποίηση των παρεμβάσεων τους.

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι Ιδιώτες και ειδικότερα, φυσικά πρόσωπα που έχουν εμπράγματο δικαίωμα (πλήρη κυριότητα / επικαρπία / ψιλή κυριότητα) σε επιλέξιμη κατοικία. Περιλαμβάνει πέντε (5) κατηγορίες επιδοτήσεων, από 40% έως 75% στις οποίες οι ωφελούμενοι εντάσσονται ανάλογα με το εισόδημά τους, όπως αναλυτικά περιγράφεται στην ενότητα 2.2. της Πρόσκλησης.

Κάθε επιλέξιμο φυσικό πρόσωπο που επιθυμεί να συμμετάσχει στο Πρόγραμμα θα πρέπει να πληροί τα κριτήρια που αναφέρονται στο Κεφάλαιο 2 της Πρόσκλησης, συγκεντρώνει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και απευθύνεται σε Ενεργειακό Επιθεωρητή, ώστε να διενεργηθεί η πρώτη ενεργειακή επιθεώρηση της ιδιοκτησίας του και να εκδοθεί το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (Α’ ΠΕΑ).

Κατόπιν, κατά το διάστημα υποβολής αιτήσεων, συμπληρώνει την αίτηση στο πληροφοριακό σύστημα της επίσημης διαδικτυακής πύλης του Προγράμματος.

Προϋποθέσεις ένταξης ωφελούμενων στο πρόγραμμα

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν φυσικά πρόσωπα που διατηρούν εμπράγματο δικαίωμα (πλήρης κυριότητα / επικαρπία / ψιλή κυριότητα) σε επιλέξιμη κατοικία, ενώ δεν μπορούν να κάνουν αίτηση οι δυνητικοί δικαιούχοι του προγράμματος «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για νέους».

Για κάθε επιλέξιμο φυσικό πρόσωπο είναι δυνατή η υποβολή μόνο μίας αίτησης.

Κατοικία, με ενεργή αίτηση σε κάποιο από τα Προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης, «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ», «Εξοικονομώ- Αυτονομώ», «Εξοικονομώ 2021» και «Εξοικονομώ-Ανακαινίζω για νέους» δεν έχει δικαίωμα υποβολής στο παρόν πρόγραμμα

Οι επιλέξιμες δαπάνες που μπορούν να επιδοτηθούν είναι:

– αντικατάσταση κουφωμάτων

– τοποθέτηση / αναβάθμιση θερμομόνωσης

– αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης / ψύξης

– σύστημα ζεστού νερού με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

– άλλες παρεμβάσεις (σύστημα διαχείρισης smart home)

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στις κατοικίες θα πρέπει να ικανοποιούν τις ελάχιστες ενεργειακές απαιτήσεις του «Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων».

Διαβάστε επίσης:

Τιμολόγια ρεύματος: Οι προτάσεις των προμηθευτών για τις χρεώσεις από 1η Οκτωβρίου

Τουρισμός για Όλους: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Τουρκία: «Στροφή» στην οικονομική πολιτική – Αυξάνει το βασικό επιτόκιο η κεντρική τράπεζα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:35