search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 06:39
MENU CLOSE

Εκλογές 2023: Ψήφισαν οι πολιτικοί αρχηγοί (Videos)

25.06.2023 12:53
EKLOGES

Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν σήμερα, 25 Ιουνίου, οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της χώρας – τόσο εντός όσο και εκτός της περιφέρειας Αττικής – ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2023.

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε λίγο πριν τις 11 το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς, στο 361ο εκλογικό τμήμα. «Σήμερα τον λόγο τον έχουν οι πολίτες, είναι ημέρα χαράς και ευθύνης. Ψηφίζουμε για να έχει η χώρα μια σταθερή και αποτελεσματική κυβέρνηση, οι πολίτες πιστεύω ότι θα ψηφίσουν για το δικό τους καλό αλλά και για το καλό της πατρίδας», δήλωσε εξερχόμενος του εκλογικού κέντρου.

Στο Περιστέρι μετέβη σήμερα, λίγο μετά τις 10.30, προκειμένου να ψηφίσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Στη σημερινή τελική και κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, κρίνεται αν την επόμενη ημέρα θα έχουμε μία κυβέρνηση ανεξέλεγκτη ή ισορροπία στη δημοκρατία και στο πολιτικό μας σύστημα. Αν θα έχουμε ισχυρή αντιπολίτευση να ελέγχει την κυβέρνηση», τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου (εκλογικό τμήμα 431).

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ψήφισε εκεί που είχε ψηφίσει και στις 21 Μαΐου, και κάλεσε τους πολίτες να ενισχύσουν το ΠΑΣΟΚ, ό,τι κι αν επέλεξαν στις 21 Μαΐου. Όπως είπε, «αυτός είναι ο μόνος τρόπος να μην έχουμε άλλα 4 χαμένα χρόνια στο εκλογικό μας σύστημα».

Στη Λαμία, στις 10 το πρωί, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ψήφισε στο 137ο εκλογικό τμήμα του ΤΕΕ Λαμίας (πρώην Μουστάκειο) στην οδό Καποδιστρίου 27. Εξερχόμενος από το σχολείο ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπεύθυνε κάλεσμα στους πολίτες της χώρας να προσέλθουν στις κάλπες.

«Καλή δύναμη σε όλους και όλες, σε όλη την Ελλάδα», είπε μιλώντας στις κάμερες και πρόσθεσε: «Σήμερα πρέπει να πάνε να ψηφίσουμε, να κάνουμε το ΚΚΕ πιο ισχυρό, να πάει πιο ψηλά».

Το εκλογικό της δικαίωμα άσκησε η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας»,  Ζωή Κωνσταντοπούλου που έφτασε στο εκλογικό της τμήμα, στην περιοχή του Γκύζη λίγο μετά τις 11:15 και είχε και μια συντομη συνομιλία με τους παρευβρισκόμενους.

Αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος, η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» τόνισα: «Με πολλή χαρά ψήφισα σήμερα. Είναι μια πολύ σημαντική μέρα. Η ψήφος μας είναι η δύναμή μας. Να μην αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Συνεχίζουμε με χαμόγελο, με αισιοδοξία, με αγάπη και δύναμη».

Στο 637ο εκλογικό τμήμα, στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού Θεσσαλονίκης ψήφισε λίγο μετά τις 12:00 ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης», Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος μιλώντας στις κάμερες ζήτησε από τους πολίτες της Ελλάδας «να σκεφτούν λογικά, να σκεφτούν ελληνικά».

«Έχουν μία δεύτερη ευκαιρία να στείλουν ένα μήνυμα πατριωτικό, εθνικό, ελληνικό, λαϊκό και να πουν τα μεγάλα ”όχι”. Μόνο με τα μεγάλα ”όχι” μεγάλωσαν οι Έλληνες», σημείωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

«Να σκεφτούν μέσα στο παραβάν ένα λεπτό παραπάνω», επεσήμανε ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» και συμπλήρωσε «είμαι σίγουρος πως μονόδρομος είναι η ψήφος στην Ελληνική Λύση».

Στο Παλαιό Φάληρο ψήφισε αυτή τη φορά ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Στις εκλογές της 21ης Μάη ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε ψηφίσει στο Πέραμα. Ωστόσο, αυτή την φορά ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου, στην οδό Αχιλλέως 34.

Σημειώνεται πως μαζί με τον Γιάνη Βαρουφάκη ήταν και η κόρη του, Ξένια.

«Αυτοί που προεξόφλησαν την εξαφάνιση του ΜέΡΑ25 απόψε θα πάρουν την απάντησή τους», ανέφερε σε δήλωσή του. Και πρόσθεσε: «Μέχρι να κλείσουν οι κάλπες στις 19:00 η ώρα, ψήφο – ψήφο φτάνουμε το στόχο μας. Από αύριο το πρωί θα αγωνιστούμε ακόμα πιο παθιασμένα, για την ανασύνταξη της Αριστεράς και για την προστασία ανθρώπων και φύσης, από τη δεξιά λαίλαπα που έρχεται».

Στη Θεσσαλονίκη ψήφισε λίγο μετά τις 9 το πρωί ο Κώστας Καραμανλής.

Ειδικότερα, στο 163ο εκλογικό τμήμα, στο 1ο δημοτικο σχολείο, στην πλατεία Αγίου Ελευθερίου, μετέβη ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Ο Κώστας Καραμανλής έφτασε στο εκλογικό τμήμα στις 09.05 και τον υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ Ζήσης Ιωακείμοβιτς και υποψήφιοι βουλευτές.

Ο πρώην πρωθυπουργός χαιρέτησε τον κόσμο ωστόσο δεν έκανε κάποια δήλωση.

Στην Πάτρα ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, εκεί που είχε ψηφίσει και στις εκλογές του Μαΐου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ψήφισε στο 2ο Γυμνάσιο Πατρών, όπως και στις εκλογές στις 21 Μαΐου.

«Η Δημοκρατία απειλείται από τη συγκέντρωση πλούτου, μέσων ενημέρωσης στα χέρια των λίγων. Απειλείται από τις πλατφόρμες που μας ελέγχουν καθημερινά. Απειλείται από την κλιματική αλλαγή, από τον αυταρχισμό, από την πόλωση. Σήμερα κάνουμε το καθήκον μας επιλέγοντας τους εκπροσώπους του λαού. Αλλά η δημοκρατία δεν είναι μόνο οι εκλογές, γι αυτό και από αύριο συνεχίζουμε τον αγώνα για τη δημοκρατία».

Στην Πύλο μετέβη ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για να ασκήσει το εκλογικό του δικαιώμα.

Ο Αντώνης Σαμαράς ψήφισε στο 2ο δημοτικό σχολείο Πύλου και εξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο συνομίλησε με πολίτες χωρίς, ωστόσο, να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Τέλος, το εκλογικό της δικαίωμα για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου άσκησε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ψήφισε στο 104ο εκλογικό τμήμα, στο 44ο δημοτικό σχολείο Αθηνών, στην οδό Μηλιαράκη 57-59 και Κουρτίδου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήγε στο σχολείο στα Κάτω Πατήσια λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ψήφισε γρήγορα καθώς δεν υπήρχε ουρά.

Μετά την έξοδό της και αφού έριξε τον φάκελο στην κάλπη, χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους, χάιδεψε έναν σκύλο που βρισκόταν στην αίθουσα και αποχώρησε.

Διαβάστε επίσης:

Στην Θεσσαλονίκη ψήφισε ο Κυριάκος Βελόπουλος – «Μονόδρομος η ψήφος στην Ελληνική Λύση» (Video)

Εκλογές 2023 – Παπανδρέου: «Δημοκρατία δεν είναι μόνο οι εκλογές, από αύριο συνεχίζουμε τον αγώνα» (Video)

Εκλογές 2023 – Ψήφισε η Κωνσταντοπούλου: «Συνεχίζουμε με χαμόγελο και αισιοδοξία» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 02:05