search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 17:10
MENU CLOSE

Βενιζέλος: Θεσμική αποτυχία η είσοδος των δυνάμεων Κασιδιάρη στη Βουλή – Μεσαίο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ

26.06.2023 01:06
VENIZELOS-12-NEW

Για διάλυση του πολιτικού συστήματος με βασικούς άξονες δύο κόμματα, έκανε λόγο μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως είπε, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, υπάρχει ένα κυρίαρχο κόμμα, η ΝΔ, αλλά μέσα «σε μια θάλασσα από ασύμμετρα στοιχεία» και από αντισυστημικές ακροδεξιές δυνάμεις που έχουν αποκτήσει κοινοβουλευτική παρουσία.

Εχουμε ρευστοποίηση στο κομματικό σύστημα, είπε ο κ.Βενιζέλος και εξήγησε ότι η εικόνα της ρευστοποίησης συγκροτείται από υποβάθμιση του ΣΥΡΙΖΑ, που γίνεται μεσαίο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ ασκεί ένα ρόλο, έχει αισιόδοξη αφετηρία αλλά χωρίς σαφή χαρακτηριστικά, ενώ η τρίτη παράμετρος είναι η δυναμική είσοδος στη βουλή πολλών εκδοχών της ακροδεξιάς, της συνομωσιολογίας, του ανορθολογισμού που η κοινωνία επέτρεψε να εκφραστούν όλα αυτά τα μορφώματα χωρίς να έχει ακόμη επιλέξει ποιος θα είναι ο εκφραστής αυτής της αντίληψης. «Υπάρχει μια μεγάλη θεσμική αποτυχία, απέτυχε να αποκλειστεί η είσοδος στη βουλή των δυνάμεων του κ.Κασιδιάρη», τόνισε ο κ.Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι μπήκε αυτή η ομάδα που πέρασε κάτω από τα ραντάρ, στη Βουλή, έχουμε σοβαρό θεσμικό πρόβλημα. Ο Κασιδιάρης υιοθέτησε το κόμμα που λέγεται Σπαρτιάτες, άρα έχουμε καταστρατήγηση του νόμου».

Ο κ.Βενιζέλος πρόσθεσε ότι σημασία έχει ότι ένα 15% περίπου της κοινωνίας ασπάζεται σε διάφορες εκδοχές αυτή την αντίληψη. Συντελείται μια πολύ μεγάλη αλλαγή.

«Εχουμε ισχυρή κυβέρνηση, δεν έχουμε αντίπαλο πόλο. Ο κ.Μητσοτάκης έχει ισχυρή πλειοψηφία, χρειάζεται η χώρα συναινέσεις», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης από Πειραιώς: Πετύχαμε να κλείσουμε οριστικά τον κύκλο του διχασμού και της τοξικότητας (Video)

Και επισήμως σε κρίση Αριστερά και Κεντροαριστερά

Εκλογές 2023: Χωρίς βουλευτή ο ΣΥΡΙΖΑ σε 23 περιφέρειες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 17:07