search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 22:21
MENU CLOSE

ΠΑΓΝΗ: Κλείνει η μοναδική παιδοψυχιατρική κλινική της Κρήτης

04.07.2023 10:21
pagni new

Μπορεί η κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι η δημόσια υγεία αποτελεί προτεραιότητά της ωστόσο τα προβλήματα ΄στον τομέα αυτό είναι καθημερινά.

Ετσι, μετά από 9 χρόνια λειτουργίας, η μοναδική παιδοψυχιατρική κλινική που υπήρχε στην Κρήτη και εξυπηρετούσε και τα γύρω νησιά, αναστέλλει τη λειτουργία της.

Τη στιγμή που τα ψυχιατρικά προβλήματα σε παιδιά και εφήβους βρίσκονται σε έξαρση, το ΠΑΓΝΗ ανακοινώνει πως πλέον αδυνατεί να νοσηλεύσει ασθενείς.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, οι δύο γιατροί που είχαν απομείνει στην εν λόγω κλινική απέστειλαν έγγγραφο στη διοίκηση του νοσοκομείου και την ΔΥΠΕ Κρήτης, σημειώνοντας ότι προχωρούν αναγκαστικά σε προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της.

Αυτό σημαίνει ότι το τμήμα δεν θα μπορεί πλέον να νοσηλεύει ασθενείς αλλά θα προσφέρει υπηρεσίες μόνο ως κέντρο ημέρας και εξωτερικό ιατρείο.

Άγνωστο είναι που θα πηγαίνουν παιδιά που χρειάζονται νοσηλεία την ώρα μάλιστα που σύμφωνα με τα στοιχεία το 60% των παιδιών που νοσηλεύονται έχουν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας και οι νοσηλείες τα τελευταία χρόνια, έχουν διπλασιαστεί.

Ψάχνουν γιατρούς από άλλα νοσοκομεία

Το θέμα έχει τεθεί στη διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης η οποία είχε ζητήσει την περασμένη Παρασκευή μικρή πίστωση χρόνου σε μια προσπάθεια να βρεθούν γιατροί από άλλα νοσοκομεία.

Ωστόσο οι ελάχιστοι γιατροί που υπάρχουν δεν είναι διαθέσιμοι, ενώ οι θέσεις 2 γιατρών που προκηρύχθηκαν για την κλινική βγήκαν άγονες και πρέπει να προκηρυχθούν ξανά το συντομότερο.

Όπως έχουμε επισημάνει, στο νησί έχουμε τις περισσότερες απόπειρες αυτοκτονίας ανήλικων στην Ελλάδα, ενώ μεγάλος αριθμός παιδιών αντιμετωπίζει σοβαρές συναισθηματικές διαταραχές και χρειάζεται ψυχολογική και σε αρκετές περιπτώσεις, φαρμακευτική υποστήριξη.

Τη τελευταία διετία μέχρι και σήμερα η κλινική έχει προσφέρει βοήθεια σε περισσότερους από 1500 ανήλικους και δεκάδες από αυτά τα παιδιά που χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Διαβάστε επίσης

Οι αποδοκιμασίες «έδιωξαν» τον Μπακογιάννη από το Πάρκο Δρακόπουλου (video)

Ζάκυνθος: 20χρονη κατήγγειλε τον 25χρονο σύντροφό της για βιασμό

Κατερίνη: Ενέδρα θανάτου σε 47χρονο – Τον πυροβόλησαν ενώ οδηγούσε (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 22:21