search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 16:00
MENU CLOSE

Μενδώνη: Εντός του Ιουλίου θα εφαρμοστεί το σύστημα ζωνών επισκεψιμότητας στην Ακρόπολη

05.07.2023 15:50
AKROPOLE
Eurokinissi

Εντός του Ιουλίου θα εφαρμοστεί το σύστημα ζωνών επισκεψιμότητας στην Ακρόπολη για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τις ουρές, δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, στον ΣΚΑΪ 100,3

Η υπουργός παραδέχτηκε ότι πράγματι υπάρχει ουρά επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου που σχηματίζεται στη νότια είσοδο, στο ύψος του σταθμού του Μετρό καθώς και μια ουρά επί του αλσυλλίου, που φτάνει στην έσχατη περίπτωση το άνω τμήμα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και θα αντιμετωπιστεί μέσα στο μήνα.

«Η επισκεψιμότητα στην Ακρόπολη έχει αυξηθεί κατά 80%»

Η κ. Μενδώνη πρόσθεσε πάντως ότι πρόκειται για σύγχυση ότι η ουρά αρχίζει από τον Ιερό Βράχο μέχρι την Αμαλίας. Επεσήμανε δε ότι η επισκεψιμότητα στην Ακρόπολη έχει αυξηθεί κατά 80% σε σχέση με το 2019 το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, και αν δεν είχαν γίνει οι διαδρομές, θα ήταν σχεδόν αδύνατον να την επισκεφθεί κάποιος. 

Τέλος, υπογράμμισε ότι η Ακρόπολη αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και δημοφιλέστερα μνημεία του κόσμου τονίζοντας ότι σε περιόδους αιχμής, ουρές δημιουργούνται σε όλα τα μεγάλα μνημεία.

Διαβάστε επίσης:

Υπερτουρισμός στην Ακρόπολη: Πώς χειρίζεται η Ελλάδα τους αυξανόμενους επισκέπτες;

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Θα νομοθετήσουμε κάποια στιγμή το γάμο για άτομα του ίδιου φύλου

Ανδρέας Λοβέρδος: Η εξουσία, η ρήξη και το «αντίο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 15:59