search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 04:40
MENU CLOSE

Ωρωπός: Οριοθετήθηκε η φωτιά σε δασική έκταση στο Μαρκόπουλο

06.07.2023 20:09
FOTIA-ELIKOPTERO

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 14.00 το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Μαρκόπουλο Ωρωπού.

Στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν 87 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα, και η ομάδα Σ.μη.Ε.Α. Αττικής. Για την αεροπυρόσβεση διατέθηκαν 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για τον συντονισμό τους. 

Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.

Σημειώνεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, σε πλαγιά και δεν κινδυνεύουν κατοικίες, ωστόσο το σημείο είναι δυσπρόσιτο, γεγονός που δυσχέραινε το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Όπως δήλωσε νωρίτερα ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης, η παρέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση. Οικίες δεν κινδυνεύουν, ωστόσο η φωτιά κινήθηκε σε δύσβατο σημείο, δυσκολεύοντας την όλη επιχείρηση.

«Δεν υπάρχει καλοκαίρι που να μην ξεσπάσει φωτιά στον δήμο μας. Αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν σπίτια. Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση σε δύσβατο σημείο, ωστόσο η Πυροσβεστική επιχειρεί με όλα τα μέσα και αυτή τη στιγμή καίγεται χαμηλή βλάστηση και σε περιοχή όπου έχει ξανακαεί κατά το παρελθόν», είπε συγκεκριμένα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γιασημάκης και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν δυσκολίες, ωστόσο απ’ ό,τι φαίνεται και απ’ ό,τι μου λένε και από την Πυροσβεστική, αν δεν αλλάξει κάτι απότομα, η κατάσταση θα βελτιωθεί και θα καταφέρουν να μην πάρει η φωτιά μεγάλη έκταση».

Διαβάστε επίσης:

Κέρκυρα: Άλογο ξεψύχησε σέρνοντας τουριστική άμαξα

ΕΛΑΣ: Αυτοί είναι οι 15 «τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ» που ξάφριζαν ηλικιωμένους στην Αττική

Ναυάγιο στην Πύλο: Συγγενείς θυμάτων ζητούν ανέλκυση του πλοίου και ανάσυρση σορών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 03:24