search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 12:19
MENU CLOSE

Κάλεσμα Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη για το άρθρο 16: «Μην κάνετε πίσω όπως ο Παπανδρέου»

06.07.2023 20:09
mitsotakis-androulakis-2-

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων προανήγγειλε την άμεση μεταρρύθμιση του Άρθρου 16 του Συντάγματος για τον δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Παράλληλα, κάλεσε τον Νίκο Ανδρουλάκη να μην κάνει πίσω στην αναθεώρησή του.

Αναφερόμενος στο εν λόγω άρθρο, ο πρωθυπουργός συγκεκριμένα είπε «να βρούμε τους 180 βουλευτές για να προχωρήσουμε την αναθεώρηση» και απευθυνόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη, δήλωσε: «καλώ και εσάς να μην κάνετε πίσω, όπως έκανε κατά το παρελθόν ο Ανδρέας Παπανδρέου».

Ανδρουλάκης: «Ναι» στην αναθεώρηση, αλλά όχι εμπόριο πτυχίων

«Ναι» υπό προϋποθέσεις είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην αλλαγή του άρθρου 16 και στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. «Όπως έχω δηλώσει επανειλημμένα προτεραιότητά μας είναι η ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου για να έχουν τα εφόδια που χρειάζονται όλα τα ελληνόπουλα», τόνισε και ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αρνητικό στην ουσιαστική ρύθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με γνώμονα: Την αυτονομία, Τη λογοδοσία Και τα υψηλά στάνταρ που πρέπει να πληρούνται όπως και σε άλλες χώρες.

«Σε κάθε περίπτωση μην περιμένετε να δεχθούμε ως ισότιμα πανεπιστήμια, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που θα βάλουν απλά μια ταμπέλα και θα κάνουν εμπόριο πτυχίων», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Να υπάρξει αναγνώριση ξένων πανεπιστημίων»

«Οι διακρατικές συμφωνίες του άρθρου 28 του Συντάγματος προσφέρουν σήμερα τη δυνατότητα να υπάρξει αναγνώριση ξένων πανεπιστημίων που θέλουν να επενδύσουν και να λειτουργήσουν στην Ελλάδα. Κάτι τέτοιο θα ξεκαθάριζε την κατάσταση και θα προετοίμαζε τον δρόμο για την αναθεώρηση του άρθρου 16. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε άμεσα», είπε ο πρωθυπουργός.

Παιδεία: Υποσχέσεις για κάλυψη ελλείψεων δεκαετιών

Μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημείωσε ότι, η δημόσια Παιδεία προχωρά σε νέα εποχή και υποσχέθηκε την αύξηση του αριθμού των πρότυπων και πειραματικών σχολείων σε 180. Ήδη, όπως ισχυρίστηκε, στα δημόσια σχολεία εγκαθίστανται οι πρώτοι από τους 36.000 διαδραστικούς πίνακες, ενώ υποσχέθηκε την κάλυψη ελλείψεων δεκαετιών, όπως αυτές των κτιρίων των σχολείων. Όπως είπε, το φθινόπωρο ξεκινάει μελέτη για το εθνικό σχέδιο αναβάθμισης των σχολικών μονάδων.

Διαβάστε επίσης:

Φάμελλος σε Μητσοτάκη: Θα μας βρείτε απέναντι κοινοβουλευτικά και κινηματικά αλλά πάντα δημοκρατικά

Μητσοτάκης από τη Βουλή: Νέα μέτρα ενίσχυσης των πολιτών και η προοπτική για περαιτέρω στήριξη

Μητσοτάκης: Διακρατικές συμφωνίες για αναγνώριση ξένων πανεπιστημίων – Αυξήσεις στο Δημόσιο, συνεχίζεται το market pass, μόνιμο youth pass

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 12:17