search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:02
MENU CLOSE

ΝΑΤΟ: Συνάντηση Στόλτενμπεργκ – Ερντογάν – Κρίστερσον 

10.07.2023 18:59
erdogan NATO

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και με τον Σουηδό πρωθυπουργό Ουλφ Κρίστερσον στο Βίλνιους, σε μια ύστατη προσπάθεια άρσης του τουρκικού βέτο στην ένταξη της σκανδιναβικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Ερντογάν και Κρίστερσον βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που θα ξεκινήσει αύριο Τρίτη.

Σε μια απροσδόκητη κίνηση, ο Ερντογάν νωρίτερα σήμερα έθεσε νέο όρο για να δώσει το πράσινο φως για την ένταξη της Σουηδίας, ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Ένωση την επανέναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στο ευρωπαϊκό μπλοκ.

Η Τουρκία θα λάβει «την καλύτερη απόφαση» αναφορικά με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος.

«Θα το συζητήσουμε με τους εταίρους μας κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής που θα διεξαχθεί την Τρίτη στο Βίλνιους και θα λάβουμε την καλύτερη απόφαση, όποια κι αν είναι αυτή», δήλωσε ο Ερντογάν που ετοιμάζεται το βράδυ της Παρασκευής να υποδεχθεί στην Κωνσταντινούπολη τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος εμποδίζει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ από τον Μάιο του 2022, κατηγορώντας την για υποτιθέμενη επιεική στάση προς τους Κούρδους μαχητές που έχουν βρει καταφύγιο στο έδαφός της, είπε ότι τάσσεται υπέρ της «πολιτικής των ανοιχτών θυρών».

Διαβάστε επίσης:

Μενέντεζ κατά Ερντογάν: Δεν μπορούμε να έχουμε στο ΝΑΤΟ χώρες που βάζουν βέτο σε συλλογικές αποφάσεις

Ρωσία: Συνάντηση Πούτιν-Πριγκόζιν μετά την ανταρσία – «Είμαστε στρατιώτες του αρχηγού του κράτους», είπαν οι διοικητές της Wagner

Κομισιόν σε Ερντογάν: Άλλο η διεύρυνση της ΕΕ, άλλο η διεύρυνση του ΝΑΤΟ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:00