search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 08:47
MENU CLOSE

Leslie Van Houten: Αποφυλακίστηκε μετά από 53 χρόνια το νεότερο μέλος της αίρεσης Μάνσον (photos/videos)

12.07.2023 10:50
leslie_vanhouten

Αποφυλακίστηκε μετά από 53 χρόνια στη φυλακή η Leslie Van Houten, μέλος της «οικογένειας» του Τσαρλς Μάνσον, μιας αίρεσης που διέπραξε συνολικά εννέα δολοφονίας, μεταξύ των οποίων και αυτή της ηθοποιού και τότε συζύγου του Ρόμαν Πολάνσκι, Σάρον Τέιτ.

Η Van Houten αφέθηκε ελεύθερη από γυναικεία φυλακή της Καλιφόρνια την Τρίτη, αφού εξέτισε 53 χρόνια από την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τη συμμετοχή της σε δύο από τις δολοφονίες της αίρεσης του Τσαρλς Μάνσον, όταν ήταν 19 ετών.

Η Van Houten, ήταν το νεότερο μέλος της αίρεσης και «αφέθηκε ελεύθερη υπό επιτήρηση», ενώ οδηγήθηκε σε μεταβατική εγκατάσταση, όπου αναμένεται, σύμφωνα με τη δικηγόρο της Νάνσι Τετρέουτ, να μάθει βασικά πράγματα όπως το πώς να πηγαίνει στο παντοπωλείο και πώς να χρησιμοποιεί μία χρεωστική κάρτα.

Σύμφωνα με το CNN, η 73χρονη σήμερα Van Houten καταδικάστηκε επειδή βοήθησε τους οπαδούς του Μάνσον να διαπράξουν τις δολοφονίες του Λένο Λαμπιάνκα, ενός παντοπώλη στο Λος Άντζελες, και της συζύγου του, Ρόζμαρι, το 1969. Αρχικά, η νεαρή τότε κοπέλα είχε καταδικαστεί σε θάνατο, αλλά τελικά η ποινή της μεταβλήθηκε σε ισόβια κάθειρξη γιατί το 1972 η πολιτεία της Καλιφόρνια κατάργησε τη θανατική ποινή.

Το συμβούλιο αποφυλάκισης της πολιτείας είχε αποφανθεί σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, για πρώτη φορά το 2016, ότι ήταν «κατάλληλη» για αποφυλάκιση και ότι δεν συνιστούσε κίνδυνο για την κοινωνία, αλλά κάθε φορά το γραφείο του κυβερνήτη ασκούσε βέτο στην απόφαση και διέταζε να παραμείνει στη φυλακή.

«Ακόμα προσπαθεί να συνηθίσει στην ιδέα ότι αυτό είναι πραγματικό», δήλωσε η δικηγόρος της. «Είναι στη φυλακή εδώ και 53 χρόνια… Πρέπει να μάθει πώς να χρησιμοποιεί ένα μηχάνημα ΑΤΜ, ένα κινητό τηλέφωνο ή έναν υπολογιστή».

«Βρέθηκε κάτω από την επιρροή του Τσαρλς Μάνσον και συμμετείχε σε αυτούς τους φρικτούς φόνους… και εργάστηκε πολύ σκληρά για να ξεπεράσει αυτή τη λατρευτική κατήχηση και να την κατανοήσει και να αναλάβει την ευθύνη. Και έπρεπε να αντιμετωπίσει τα συναισθήματά της συντριπτικής ενοχής για αυτό που έκανε. Είναι πολύ μετανιωμένη», υποστήριξε η δικηγόρος της. «Νομίζω ότι είναι απλά χαρούμενη που τα εγκλήματά της δεν την καθορίζουν πλέον».

Η Van Houten δήλωνε μετανιωμένη για τους φόνους, υποστηρίζοντας ότι ήταν ψυχικά άρρωστη και έγινε παράφρων μετά τη χρήση LSD, πιστεύοντας ότι ο Μάνσον ήταν ο «Ιησούς Χριστός».

Διαβάστε επίσης:

10χρονο αγόρι έπαθε δηλητηρίαση πίνοντας 6 μπουκάλια νερό

Πρώτη ήττα για τον Μπράιαν Τζόνσον, τον μεγιστάνα που θέλει να νικήσει τον χρόνο (photos)

Ισπανία: «Άφαντα» τρία πλοιάρια με μετανάστες, αγωνία για τουλάχιστον 300 ανθρώπους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 08:46