search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 07:50
MENU CLOSE

Στο ΥΠΕΣ ο Μητσοτάκης, στο επίκεντρο ψήφος αποδήμων και αξιολόγηση

13.07.2023 08:00
mitsotakis kerameos

Το υπουργείο Εσωτερικών θα επισκεφθεί στις 10 το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο των επισκέψεών του στα υπουργεία που άρχισε ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το ΥΠΕΣ βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο της επικαιρότητας καθώς την ερχόμενη Δευτέρα ολοκληρώνεται η δημόσια διαβούλευση επί του νομοσχεδίου με το οποίο αίρονται όλα τα εμπόδια για την ψήφο των αποδήμων, καθώς αλλάζει σημαντικά ο νόμος που είχε ψηφιστεί το 2019, πάλι από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Η νέα κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερο βάρος στην ψήφο των αποδήμων – είτε μόνιμων κατοίκων του εξωτερικού, είτε ευρισκόμενων εκτός Ελλάδας την ημέρα των εκλογών-, καθώς στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου, παρά τη μικρή συμμετοχή, η ΝΔ είχε πάρει την πλειοψηφία των ψήφων όσων πήγαν στα διάφορα εκλογικά κέντρα.

Η κυβέρνηση αποκρούει τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για αλλοίωση του εκλογικού σώματος, λέγοντας ότι δικαίωμα ψήφου θα έχουν άνθρωποι που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και απλώς, λόγω των περιορισμών του νόμου δεν κατάφεραν να ψηφίσουν στις τελευταίες εκλογές.

Από την άλλη, πάντως, το ΥΠΕΣ καλείται να φέρει σε πέρας μια από τις μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται στο επίκεντρο του προεκλογικού προγράμματος της ΝΔ, αυτή της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βάλει στο επίκεντρο του εκσυγχρονιστικού του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι η Νίκη Κεραμέως, ως υπουργός Παιδείας, εισήγαγε την αξιολόγηση στο χώρο της εκπαίδευσης, οπότε θεωρείται ότι έχει την εμπειρία για το έργο που της ανατέθηκε, αν και πρέπει να σημειωθεί ότι υπήρξαν πολλές αντιδράσεις και καταγγελίες από τους εκπαιδευτικούς.

Όπως και νά’χει, πάντως, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει η αξιολόγηση σε όλους τους τομείς του δημοσίου, κάτι που αναμένεται να υπογραμμίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εσωτερικών.

Διαβάστε επίσης:

Φρέντι Μπελέρης: Τροπολογία για την απελευθέρωσή του υπερψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο

Ανδρουλάκης για συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Απαιτείται συνέπεια λόγων και πράξεων

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση καλείται να απαντήσει σε 3 ερωτήματα για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 07:49