search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 18:44
MENU CLOSE

Κολοσσαίο: 17χρονη βανδάλισε το αρχαίο μνημείο – Δεύτερο περιστατικό σε ένα μήνα (video)

18.07.2023 11:35
kolossaio_vandalismos_1807_1460-820_new

Νέο περιστατικό βανδαλισμού, το δεύτερο μέσα σε έναν μήνα, σημειώθηκε στο Κολοσσαίο, με μία 17χρονη τουρίστρια να χαράζει τα αρχικά της στο αρχαίο μνημείο της Ρώμης.

Όπως αναφέρει η La Repubblica, η 17χρονη κοπέλα χάραξε στον τοίχο του Κολοσσαίου το γράμμα «Ν». Το περιστατικό κατήγγειλε ξεναγός και ήδη έχουν αναλάβει την υπόθεση οι αρχές της χώρας.

«Είναι η πρώτη φορά που κατάφερα να καταγράψω σε βίντεο μια πράξη βανδαλισμού στο Κολοσσαίο, αλλά εδώ και έξι χρόνια έχω δει δεκάδες. Υπάρχουν κι άλλοι που σπάνε μέρη του τοίχους. Μια φορά με έφτυσαν επειδή επέπληξα ένα αγόρι», είπε ο ιταλός ξεναγός, Δαβίδ Μπαταλίνο.

Μιλώντας για το περιστατικό που κατέγραψε με τη 17χρονη κοπέλα, ο Μπαταλίνο ανέφερε πως μετά τον βανδαλισμό, τη ρώτησε εάν θέλει να τη «χειροκροτήσουν». Τότε, η 17χρονη από την Ελβετία κατάλαβε πως είχε γίνει αντιληπτή και απομακρύνθηκε για να πάει στην οικογένειά της.

Στη συνέχεια, ο ξεναγός απευθύνθηκε και στους γονείς της, οι οποίοι τον αντιμετώπισαν κάνοντάς του μια «χειρονομία ενόχλησης», όπως ανέφερε σε ιταλικά ΜΜΕ. «Είναι απλώς ένα μικρό κορίτσι, δεν έκανε τίποτα κακό», φέρεται να του είπαν. Ο Μπαταλίνο τράβηξε φωτογραφία και την οικογένεια της 17χρονης και στη συνέχεια ειδοποίησε τις αρχές, οι οποίες πραγματοποίησαν τη σχετική έρευνα.

Υπενθυμίζεται πως λίγο καιρό νωρίτερα, ένας άλλος τουρίστας είχε χαράξει το όνομα το δικό του και της συντρόφου του. Ο νεαρός εντοπίστηκε και βρίσκεται αντιμέτωπος με έως και πέντε χρόνια φυλακή και πρόστιμο έως 15.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Διακοπές στην Ευρώπη: Έξυπνοι τρόποι για να μην… ξεφύγεις από το budget σου

Αλλάζουν γνώμη οι Βρετανοί: Λάθος επιλογή το Brexit – Θα ψήφιζαν επανένταξη στην Ε.Ε.

Μεξικό: Βρέθηκαν ακόμη 12 ομαδικοί τάφοι με θύματα του πολέμου των καρτέλ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 18:44