search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 21:48
MENU CLOSE

Λουτράκι: Μέσα στα σπίτια οι φλόγες στον οικισμό «Άγιος Χαράλαμπος» – Η φωτιά πλησιάζει στα διυλιστήρια (photos/videos)

18.07.2023 15:49
loutraki_fotia_1870_1920-1080_new

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στο Λουτράκι, καθώς οι ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης αντιμετωπίζουν νέες αναζωπυρώσεις, στις περιοχές του Άγιου Χαράλαμπου και του Πανοράματος. Την ίδια ώρα ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χαρίλαος Βυτινιώτης, έδωσε μια ανησυχητική πληροφορία μιλώντας στην ΕΡΤ, καθώς είπε ότι η φωτιά πλησιάζει στα διυλιστήρια της Motor Oil.

Η πυρκαγιά έφτασε στον οικισμό «Άγιος Χαράλαμπος» όπου σπίτια έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ ακούγονται και εκρήξεις. Να σημειωθεί πως οι οικισμοί «Άγιος Χαράλαμπος» και «Πανόραμα» έχουν εκκενωθεί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, για την κατάσβεση της φωτιάς στο Λουτράκι επιχειρούν 120 πυροσβέστες, 4 πεζοπόρα, 48 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, κατά την επίσημη ενημέρωση, οι δυνάμεις του Σώματος αντιμετωπίζουν πολλές ενεργές εστίες και πολλές αναζωπυρώσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χαρίλαος Βυτινιώτης, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι το μέτωπο του Λουτρακίου «έφυγε από τους οικισμούς Γαλήνης και Παράδεισου και κατευθύνεται προς τις ακτές του Σαρωνικού». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «μεσολαβούν οι παράδρομοι, η εθνική οδός, ο προαστιακός, η παλιά εθνική οδός και μετά είναι οι οικισμοί, που αν κατέβει εκεί θα είναι δύσκολα τα πράγματα».

Τόνισε ότι «τα ελικόπτερα κάνουν άθλο ποτίζοντας την περιοχή με νερό. Ευτυχώς, είναι κοντά ο Σαρωνικός και διευκολύνεται κάπως το έργο τους. Οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Τη λύση θα δώσουν τα εναέρια. Είναι 4 ελικόπτερα, υπάρχει πυκνή κυκλοφορία εναέριων μέσων, δεν υπάρχει ”χώρος” για περισσότερα, γιατί η απόσταση είναι μικρή, περίπου 500-600 μέτρα».

Παράλληλα μίλησε και για το απευκταίο σενάριο η φωτιά να φτάσει μέχρι τα διυλιστήρια.

«Η πυρκαγιά είναι περίπου ένα χιλιόμετρο από τα διυλιστήρια της Motor Oil κι εκεί σ’ αυτό το μέτωπο γίνονται οι ρίψεις. Έχουμε βάσιμες ελπίδες ότι και το ίδιο το εργοστάσιο έχει και ίδια μέσα ισχυρά, για να αντιμετωπίσουν το όποιο πρόβλημα», σημείωσε.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λουτρακίου, Γιώργος Γκιώνης, «η κατάσταση με την εξέλιξη της φωτιάς θα μπορούσα να πω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολη, το μέτωπο έχει ανατολική κατεύθυνση προς την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου».

Πληγέντες από τη φωτιά φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία

Πρωτοβουλία για τη φιλοξενία πληγέντων από την φωτιά στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας Λουτρακίου έχει λάβει ο δήμος, σε συνεργασία με την ένωση ξενοδόχων Κορινθίας και τους ξενοδόχους.

Σύμφωνα με το δήμο Λουτρακίου, «ήδη, έχουν φιλοξενηθεί στα ξενοδοχεία του δήμου μας πάνω από 150 άτομα και συνεχίζουμε να δεχόμαστε κλήσεις συμπολιτών μας, που αναζητούν κατάλυμα για διαμονή και τους οποίους προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε με κάθε πρόσφορο μέσο».

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στο Δαφνί: Δεύτερο μέτωπο νότια της Λεωφόρου Αθηνών

Φωτιές σε Δερβενοχώρια-Λουτράκι: Πώς φαίνονται τα πύρινα μέτωπα από τον δορυφόρο της NASA

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο – Σε ποιες περιοχές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 21:45