search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 00:36
MENU CLOSE

Φωτιά στο Δαφνί: Δεύτερο μέτωπο νότια της Λεωφόρου Αθηνών

18.07.2023 15:44
elikoptero-fotia-12-new
Φωτογραφία αρχείου

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική, καθώς δεύτερη φωτιά ξέσπασε στο Χαϊδάρι, νότια από τη Λεωφόρο Αθηνών, ενώ η πρώτη βρίσκεται σε εξέλιξη πάνω από τη λεωφόρο Αθηνών στο ύψος της γέφυρας του προαστιακού.

Σύμφωνα με τη Πυροσβεστική η νέα εστία φωτιάς εκδηλώθηκε περίπου στο ίδιο ύψος με την φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σε χαμηλή βλάστηση στο Δαφνί, αλλά από την άλλη πλευρά της λεωφόρου Αθηνών. Στο σημείο σπεύδουν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

Οι δυνάμεις στο μέτωπο στο Δαφνί, ενισχύθηκαν, όπου τώρα επιχειρούν 26 πυροσβέστες, 1 πεζοπόρο τμήμα, 7 οχήματα και 4 ελικόπτερα, ενώ υπάρχει ανησυχία καθώς στην περιοχή υπάρχουν πυλώνες της ΔΕΗ. Το πρώτο μέτωπο απέχει περίπου ένα χιλιόμετρο από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών, καίει χαμηλή και θαμνώδη βλάστηση πάνω από τον οικισμό Αφαίας και συγκεκριμένα πολύ κοντά στη γέφυρα όπου βρίσκονται σιδηροδρομικές γραμμές.

Είναι μια περιοχή η οποία βρίσκεται κοντά σε οικιστικό ιστό, αλλά εμείς αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να κάνουμε μια άμεση επέμβαση στον τόπο του συμβάντος της πυρκαγιάς. Περιμένουμε να δούμε τα νεότερα από αυτή την εξέλιξη του συμβάντος. Είναι μια νέα φωτιά, μια νέα έναρξη” είπε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Διαβάστε επίσης:

Εκτός ελέγχου η φωτιά στα Δερβενοχώρια, εκκένωση οικισμών στη Μάνδρα – Συνεχείς αναζωπυρώσεις στο Λουτράκι (videos)

Φωτιές: Γαλλία και Ιταλία στέλνουν αεροσκάφη – Ενεργοποιήθηκε ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ

Φωτιά σε Σαρωνίδα – Δερβενοχώρια: Η επόμενη μέρα μέσα από βίντεο και φωτογραφίες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 00:30