search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 11:10
MENU CLOSE

Τα σχέδια της Lamda Development μετά την απόκτηση της μαρίνας mega yacht στην Κέρκυρα

18.07.2023 11:10
kekryra

Η Lamda Development ενισχύει την ηγετική της θέση στον τομέα διαχείρισης μαρινών καθώς επιλέχθηκε από τον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την υπο-παραχώρηση, για 40 έτη, του δικαιώματος κατασκευής, λειτουργίας, διαχείρισης, συντήρησης και εκμετάλλευσης της Μαρίνας Μεγάλων Σκαφών (τύπου mega yacht) στην Κέρκυρα.

Το συνολικό τίμημα που θα καταβληθεί στο ΤΑΙΠΕΔ για την 40ετη περίοδο θα ξεπεράσει τα €89εκ.

Έτσι η Lamda θα έχει πλέον τη διαχείριση τριών μαρινών στην Ελλάδα καθώς ήδη της ανήκουν αυτή του Φλοίσβου και του Αγίου Κοσμά, ενώ σύμφωνα με τη διοίκηση η Lamda στοχεύει να αναπτύξει και άλλο το δίκτυο της καθώς σκοπεύει να συμμετέχει και σε επόμενους διαγωνισμούς όπως για παράδειγμα στη μαρίνα Αργοστολίου.

Γενικότερα η διοίκηση της Lamda έχει θέσει τον τομέα μαρινών ως έναν από τους βασικούς πυλώνες μελλοντικής ανάπτυξης του ομίλου μαζί με τα εμπορικά κέντρα και το έργο του Ελληνικού.

Σε ότι αφορά την Κέρκυρα το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή υψηλών προδιαγραφών μαρίνας 98 θέσεων, με χωρητικότητα σκαφών μήκους από 30 έως 140 μέτρα και χερσαίες αναπτύξεις επιφάνειας έως 7.800τμ, με χρήσεις εμπορικών καταστημάτων, εστίασης, ξενοδοχείων και γραφείων. Η χερσαία ζώνη περιλαμβάνει, επίσης, εκτεταμένους χώρους πρασίνου και πεζοδρόμων, αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους στάθμευσης. Το οριστικό master plan του έργου θα ολοκληρωθεί κατά τη φάση σχεδιασμού και θα είναι προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της αγοράς.

Η επένδυση για την κατασκευή του έργου εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα €50εκ.

Ο Οδυσσέας Αθανασίου, CEO της LAMDA Development δήλωσε: «H LAMDA Development ενισχύει τον ηγετικό της ρόλο στο κλάδο των μαρίνων με την κατασκευή, λειτουργία, διαχείριση και εκμετάλλευση της Μαρίνας Κέρκυρας. Πλέον η LAMDA αποκτά την τρίτη μαρίνα στην Ελλάδα, στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά του Ιονίου πελάγους. Η στρατηγική μας είναι η ανάδειξη της LAMDA Marinas σε ηγέτιδα του κλάδου».

Διαβάστε επίσης:

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Ο όμιλος ONEX εγκαινιάζει μία από τις πιο σύγχρονες δεξαμενές στη χώρα

Μέρισμα 0,20 ευρώ μοιράζει η Κρι Κρι – Δεν επηρεάζει τη διανομή η μειωμένη κερδοφορία της εταιρίας

Αττική Οδός: Σήμερα η κατάθεση των προσφορών – Οι οκτώ «μνηστήρες»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 11:08