search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 23:30
MENU CLOSE

Καρέ – καρέ οι φωτιές σε Σαρωνίδα, Λουτράκι, Δερβενοχώρια – Εντυπωσιακό timelapse από δορυφόρο

19.07.2023 16:32
timelapse foties ellada 88- new

Ένα timelapse βίντεο 24ώρου, που κατέγραψε τις φωτιές που μαστίζουν τη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, έδωσε στη δημοσιότητα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Αξιοποίηση των Μετεωρολογικών Δορυφόρων.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Αξιοποίηση των Μετεωρολογικών Δορυφόρων (EUMETSAT) παρακολουθεί τις πυρκαγιές σε όλη την Ευρώπη, κάτι που, όπως λένε, υποστηρίζει τη διαχείρισή τους.

Σαρωνίδα, Λουτράκι και Δερβενοχώρια λίγο πριν νυχτώσει το απόγευμα της 17ης Ιουλίου

Δερβενοχώρια το βράδυ της 17ης Ιουλίου



Οι φωτιές στην Ελλάδα – Ορατές από το διάστημα

Σε tweet που ανέβασε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός, παρουσίασε ένα timelapse βίντεο των πυρκαγιών που ξέσπασαν στην Ελλάδα και στην Τουρκία σε διάστημα 24 ωρών (9:10 στις 17 Ιουλίου – 09:00 UTC στις 18 Ιουλίου).

Η φωτιά στη Σαρωνίδα ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας εκδηλώθηκε νέα φωτιά στο Λουτράκι και στη συνέχεια στα Δερβενοχώρια, που άφησαν πίσω της δεκάδες στρέμματα καμένης γης και μαίνονται ακόμη, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να μάχονται να τις θέσουν υπό έλεγχο.

Όπως μπορεί να δει κανείς στο βίντεο, αρχικά διακρίνεται ο καπνός από τη φωτιά στη Σαρωνίδα, ο οποίος έφτασε μέχρι τα Κύθηρα, και στη συνέχεια, τις δύο πυρκαγιές σε Λουτράκι και Δερβενοχώρια. Καθώς πέφτει η νύχτα, εξακολουθεί να διακρίνεται η φωτιά στα Δερβενοχώρια, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας είναι ξανά ορατός και ο καπνός που φτάνει μέχρι την Κρήτη.

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλη φωτιά στην περιοχή Πυρί Σπάρτης

Μάχη να μην ξεφύγει η φωτιά στην Πάρνηθα

Νέα Πέραμος: Πυροσβέστης λιποθύμησε από την εξάντληση – Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 23:29