search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 20:06
MENU CLOSE

Ο ναυαγός που πέρασε τρεις μήνες στον Ειρηνικό με τον σκύλο του – Η στιγμή της διάσωσης (Video/Photos)

19.07.2023 13:36
nayagos-new

Πάτησε ξανά στεριά για πρώτη φορά μετά από τρεις μήνες στον ωκεανό ο Αυστραλός Τίμοθι Λίντσεϊ Σάντοκ, ο οποίος επιβίωσε – μαζί με την συντροφιά του αγαπημένου του σκυλιού – τρώγοντας ωμά ψάρια και πίνοντας βρόχινο νερό, μέχρι να τον εντοπίσει και να τον διασώσει ένα μεξικανικό αλιευτικό.

Ο Αυστραλός ναυτικός μόλις πάτησε το πόδι του στην στεριά παραδέχτηκε πως «πραγματικά δεν πίστευα ότι θα τα καταφέρω».

Ο Τιμ Σάντοκ και η σκυλίτσα του Μπέλα, επέστρεψαν σε ασφαλές λιμάνι με το μεξικανικό σκάφος που ψάρευε τόνους και τους εντόπισε στον αχανή Ειρηνικό Ωκεανό.

Ο 54χρονος Αυστραλός φθάνοντας στο λιμάνι Μανζανίγιο, 790 χιλιόμετρα δυτικά της Πόλης του Μεξικού δήλωσε: «Αισθάνομαι καλά. Αισθάνομαι πολύ καλύτερα από ό,τι ήμουν». Και ευχαρίστησε τον καπετάνιο και το πλήρωμα του αλιευτικού που τον έσωσαν.

Ο Σάντοκ είπε πως είναι ένας σιωπηλός άνθρωπος, που του αρέσει να βρίσκεται μόνος στον ωκεανό. Η οδύσσειά του άρχισε τον Μάιο, όταν επιβιβάστηκε σε ένα σκάφος, μαζί με την σκυλίτσα του, για να ταξιδέψει έως τη Γαλλική Πολυνησία, διανύοντας μιαν απόσταση 6.000 χιλιομέτρων. Όμως το μικρό καταμαράν του, το “Aloha Toa” υπέστη σοβαρές ζημιές στη διάρκεια μιας σφοδρής καταιγίδας μερικές εβδομάδες αργότερα. Το σκάφος έμεινε ακυβέρνητο, να το παρασύρουν τα ρεύματα του ωκεανού και ο Σάντοκ με την Μπέλα μέρα με τη μέρα έχαναν τις ελπίδες πως θα τους εντοπίσει κάποιο σκάφος.

Η στιγμή της διάσωσης

Ο Σάντοκ, που είναι από το ΣίδνεΪ, είπε πως πέρασε «πάρα πολλές δύσκολες μέρες», αλλά «υπήρχαν και πάρα πολλές καλές μέρες». «Προσπάθησα να βρίσκω την ευτυχία μέσα μου», είπε ο Σάντοκ.

Όλο το διάστημα που το καταμαράν παρασυρόταν από τα θαλάσσια ρεύματα, ο Σάντοκ λέει πως ψάρευε και έτρωγε «πολύ σούσι τόνου», που το μοιραζόταν με την Μπέλα.

Για καλή τους τύχη, τους εντόπισε ένα μεξικανικό αλιευτικό 1200 μίλια από την στεριά.

«Ευχαριστούμε τον Θεό που μας οδήγησε στο μονοπάτι ενός ανθρώπου που θα μπορούσε να πεθάνει», δήλωσε ο Αντόνιο Σουάρες, ιδιοκτήτης του αλιευτικού σκάφους.

Και ο Σάντοκ από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον καπετάνιο του αλιευτικού για την φροντίδα που πρόσφερε στον ίδιο και την σκυλίτσα του και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην σκυλίτσα για την συντροφιά της.

Μάλιστα, αφηγήθηκε πώς συναντήθηκε με την σκυλίτσα: «Η Μπέλα κατά κάποιο τρόπο με βρήκε στη μέση του Μεξικού. Είναι Μεξικάνα, είναι το πνεύμα των Μεξικανών που βρίσκονται στο κέντρο της χώρας. Και δεν με άφηνε να φύγω. Προσπάθησα τρεις φορές να της βρω κάποιο σπίτι, αλλά αυτή με ακολουθούσε συνέχεια, μέχρι την θάλασσα».

Κι όταν τον ρώτησαν τι θα κάνει από δω και πέρα, ο Σάντοκ είπε: «πάντα θα είμαι στο νερό»… Παρά την περιπέτειά του, δήλωσε έτοιμος να βγει πάλι στον ανοιχτό ωκεανό, γιατί απλά αγαπά την θάλασσα.

Διαβάστε επίσης:

Κορσική: Το «νησί της ομορφιάς» με τις 200 παραλίες (Videos/Photos)

Φαινόμενο Leidenfrost: Video με σταγόνα να «χορεύει» σε αργή κίνηση

Φρικτό έγκλημα στη Ρωσία: Βίασαν, έκαψαν και πέταξαν στις ράγες 15χρονη μαθήτρια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 20:04