search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 22:07
MENU CLOSE

Βουλή: Οι αστερίσκοι του ΠΑΣΟΚ για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού

20.07.2023 06:05
Untitled design – 2023-07-20T001115.631
Eurokinissi

Σήμερα Πέμπτη, στη Βουλή ξεκινά η συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών* για την άρση των περιορισμών για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού στην αρμόδια επιτροπή. Σκοπός να εισαχθεί στην Ολομέλεια για ψήφιση την ερχόμενη Δευτέρα.

Τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ

Το πως θα κινηθεί το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με το νομοσχέδιο συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, όπου συμφωνήθηκε το κόμμα να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, ωστόσο στην Χαριλάου Τρικούπη καταλογίζουν στην κυβέρνηση επιπολαιότητα και «εκβιαστική συναίνεση».

Επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του topontiki.gr – το οποίο είχε αναφέρει ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν υπήρξαν δεύτερες σκέψεις αναφορικά με την ψήφιση ή μη του νομοσχεδίου – ο σημερινός εισηγητής του Κινήματος, βουλευτής Επικρατείας Παναγιώτης Δουδωνής κατά τη διάρκεια της αυριανής του τοποθέτησης θα καταλογίζει στην κυβέρνηση προχειρότητα. Όπως είναι σε θέση το topontiki.gr να γνωρίζει μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ θα αναφέρει πως «ζητήματα που αποτελούν συνταγματικής ύλης δεν πρέπει να τίθενται με τρόπο πρόχειρο».

«Δεν σεβάστηκε η ΝΔ»

Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, θυμίζουν ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν το κόμμα το οποίο δεν σεβάστηκε την διάταξη για την συμμετοχή απόδημου ελληνισμού στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας καθώς επελέγη για τη θέση αυτή να οριστεί ο πρώην Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Κλιματικής Κρίσης Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος πολιτογραφήθηκε Έλληνας λίγο πριν την Υπουργοποίησή του.
Οι ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ είναι έντονες και αναμένεται να αποτυπωθούν και κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής όταν τον λόγο θα έχει ο Νίκος Ανδρουλάκης (κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα).

*Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω νομοσχέδιο, το πρώτο που κατέθεσε η κυβέρνηση, αίρει όλους τους περιορισμούς που ισχύουν για την άσκηση του δικαιώματος της ψήφου Ελλήνων πολιτών οι οποίοι είτε είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού, είτε τυχαίνει να βρίσκονται στο εξωτερικό κατά την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα το σχέδιο νόμου για να ισχύσει πρέπει να λάβει 200 θετικές ψήφους που σημαίνει ότι εκτός από τους 158 βουλευτές της ΝΔ απαιτούνται τουλάχιστον 42 «υπέρ».

Διαβάστε επίσης:

Τη δική του πρόταση για την ψήφο των αποδήμων θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μεσσηνία: 30χρονος ομολόγησε ότι έβαλε 3 φωτιές στην περιοχή – Η ανάρτηση Κικίλια

Qatargate: Έφοδος της αστυνομίας στο σπίτι της ευρωβουλευτού Αρενά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 21:58