search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 16:43
MENU CLOSE

Μέλος σωματείου διανομέων Θεσσαλονίκης: Έγκλημα εκ προμελέτης ο θάνατος του 46χρονου

22.07.2023 11:36
DELIVERI_217_new
αρχείου @eurokinissi

«Εγκλημα εκ προμελέτης» χαρακτήρισε τον θάνατο του 46χρονου συναδέλφου του, στη Χαλκίδα, ο Νίκος Κτενάς, μέλος του Σωματείου Διανομέων Τροφίμων Θεσσαλονίκης.

«Δυστυχώς, όπως έχουμε χαρακτηρίσει πολλές φορές, πρόκειται για μια ακόμα δολοφονία. Είναι ένα έγκλημα εκ προμελέτης για το οποίο υπεύθυνοι είναι οι εργοδότες και συγκεκριμένος συγκεκριμένος εργοδότης ο οποίος έβαζε τον συνάδελφο να δουλεύει κάτω από αυτές τις συνθήκες και ανασφάλιστο», επισήμανε στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις Έξι» της ΕΡΤ.

Με αφορμή την ανείπωτη τραγωδία, το μέλος του Σωματείου Διανομέων Τροφίμων Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι «η κυβέρνηση αφήνει αυτούς τους εργοδότες ανεξέλεγκτους να παρανομούν εις βάρος των εργαζομένων στο ντελίβερι». Και όπως είπε αυτό το περιστατικό με τον συγκεκριμένο εργαζόμενο σε ντελίβερι δεν είναι μια εξαίρεση αλλά ο κανόνας.

Ανασφάλιστοι ή υποασφαλισμένοι οι περισσότεροι διανομείς

«Δυστυχώς είναι ο κανόνας. Το έχουμε καταγγείλει εκατοντάδες φορές, έχουμε κάνει κινητοποιήσεις και μοτοπορείες. Σχεδόν το μεγαλύτερο κομμάτι των συναδέλφων δουλεύει είτε ανασφάλιστο είτε κυρίως ασφαλισμένο» είπε, εξηγώντας ότι αν και εργάζεται οκτάωρο η ασφάλιση είναι 2 ή 4 ώρες.

Σχολιάζοντας τα μέτρα του υπουργείου Εργασίας, τα χαρακτήρισε «εγκληματικά για τους διανομείς» καθώς όπως είπε η εργασία πάνω από 35 βαθμούς Κελσίου για έναν διανομέα, συν τη θερμική καταπόνηση που δέχεται από τη ζέστη και τον εξοπλισμό που φοράει κάνει ανυπόφορη την κατάσταση.

«Το ΦΕΚ είναι καθαρά υποκριτικό για να βγάλει το βάρος από πάνω της. Η Επιθεώρηση Εργασίας είναι υποστελεχωμένη και οι έλεγχοι που γίνονται είναι υποτυπώδεις», επισήμανε, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι είναι πάντα σε δυσχερέστερη θέση.

Να σημειωθεί ότι η υπουργική απόφαση (Αριθμ. 65581) για τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων αναφέρει θα υπάρχει παύση των υπηρεσιών σε ντελίβερι, από τις 12 ως τις 5μμ.

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: Μυστήριο με τον θάνατο ζευγαριού – 68χρονη πέθανε 3 μέρες πριν ξεψυχήσει ο σύντροφός της

Φωτιές: Τέλη Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους πυρόπληκτους – Τα 13 μέτρα στήριξης

Φωτιές: Σε ύφεση τα μέτωπα σε Δυτική Αττική και Λακωνία – Στοχευμένες ρίψεις από εναέρια μέσα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 16:43