search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 14:41
MENU CLOSE

Φωτιές: Σε ύφεση τα μέτωπα σε Δυτική Αττική και Λακωνία – Στοχευμένες ρίψεις από εναέρια μέσα

22.07.2023 10:03
fwtia_dytiki attiki

Σε ύφεση είναι τα μέτωπα της φωτιάς σε Δυτική Αττική και Λακωνία, πέντε ημέρες μετά την τεράστια οικολογική καταστροφή, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να παραμένουν στα σημεία για να αποτρέψουν τυχόν αναζωπυρώσεις, λόγω των δυσμενών πυρομετεωρολογικών συνθηκών

Από νωρίς το πρωί, τα εναέρια μέσα έπιασαν δουλειά, πραγματοποιώντας στοχευμένες ρίψεις.

Σε ύφεση παραμένει από το βράδυ της Παρασκευής, η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης μεταξύ Λευκοχώματος και Δαφνί στο δήμο Ευρώτα Λακωνίας.

Η εικόνα είναι βελτιωμένη, μετά τη νέα αναζωπύρωση χθες το μεσημέρι που απείλησε εξοχική κατοικία και έκαψε ελαιόδενδρα. όπου απειλήθηκε εξοχική κατοικία, ενώ κάηκαν και ελαιόδεντρα.

Ο πρώτος πρόχειρος απολογισμός των ζημιών κάνει λόγο για περισσότερα από 4.000 αποτεφρωμένα στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.

Στο μεταξύ, πολύ υψηλός (κατηγορία κινδύνου 4) είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Σάββατο για τις περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος, Θεσσαλίας, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Διαβάστε επίσης:

Θάνατος διανομέα στη Χαλκίδα: «Έτρεμε και έβγαζε αίμα από το στόμα» – Συγκλονίζει η μητέρα του

Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις διαρκείας, λόγω έργων

Τραγωδία στην Πάτρα: Νεκρός 21χρονος που παρασύρθηκε από Ι.Χ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 14:40