search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 05:38
MENU CLOSE

Νότης Μηταράκης: Η πρώτη αντίδρασή του στο Facebook μετά την παραίτηση

28.07.2023 17:35
notis_mitarakis277

Μετά την «παραίτηση» για «προσωπικούς λόγους» του Νότη Μηταράκη, ο οποίος έκανε διακοπές, εν μέσω κρίσης και μεγάλων πυρκαγιών, ενώ ήταν ένας εκ των καθ’ύλην αρμόδιων υπουργών, ήρθε η πρώτη αντίδρασή του μέσω Facebook.

Ειδικότερα, αμέσως μετά την παραίτησή του, ο Νότης Μηταράκης ανανέωσε την σελίδα του στο Facebook και ενημέρωσε τους ακολούθους του πως ολοκληρώθηκε η θητεία του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 

Υπενθυμίζεται ότι δημοσίευμα της Καθημερινής σχετικά με τις… δραστηριότητες του – τέως πλέον – υπουργού Προστασίας του Πολίτη αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στο Μαξίμου και οδήγησε στην παραίτησή του. Το δημοσίευμα προκάλεσε έντονο εκνευρισμό στο Μαξίμου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επικοινωνεί με τον Νότη Μηταράκη, και να του ανακοινώνει την απόφαση του, με αποτέλεσμα ο πρώην υπουργός να υποβάλει στη συνέχεια την παραίτησή του επικαλούμενος «προσωπικούς λόγους». 

Η παραίτησή του έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό, ενώ τη θέση του αναλαμβάνει ο Γιάννης Οικονόμου. Το χαρτοφυλάκιο του Αθλητισμού που αφήνει ο κ.Οικονόμου θα αναλάβει ο βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης.

Η Καθημερινή έγραψε χαρακτηριστικά ότι «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες, και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…».

Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Μαξίμου υπήρχε ήδη δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του Νότη Μηταράκη, τόσο για το θέμα που δημιουργήθηκε με την έφιππη αστυνομία (ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποχρεώθηκε να διαψεύσει ότι υπάρχει τέτοια προοπτική), όσο και για το ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας η οποία διατηρείται… καταργούμενη.

Εν πάση περιπτώσει, φαίνεται ότι η πληροφορία περί διακοπών ενός εκ των καθ’ύλην αρμόδιων υπουργών εν μέσω κρίσης και μεγάλων πυρκαγιών δεν άφησε άλλα περιθώρια από την παραίτηση του Ν. Μηταράκη και την άμεση αντικατάστασή του από τον Γιάννη Οικονόμου.

Η ανακοίνωση:

«Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου. Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αρμοδιότητα τα ζητήματα Αθλητισμού, τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 19:00, στο Προεδρικό Μέγαρο».

Διαβάστε επίσης:

Τα μπάνια εν μέσω πυρκαγιών «έκαψαν» τον Μηταράκη – Τον έθεσε εκτός κυβέρνησης ο Μητσοτάκης, νέος υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. ο Γ. Οικονόμου

Έφη Αχτσιόγλου: «Προκλητικό ο κ. Μητσοτάκης να επικαλείται ως άλλοθι την κλιματική κρίση»

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον τουρισμό στη Ρόδο μετά τις καταστροφικέ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48