search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 10:08
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πέτρος Φιλίππου αυτοπροτείνεται για υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας και ζητά το χρίσμα της Κουμουνδούρου!

28.07.2023 17:03
petros-filippou-1-new

Το αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο της Αθήνας, μετά το ναυάγιο με την περίπτωση του διεθνούς μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά, προκαλεί… συνωστισμό και ατέλειωτη ονοματολογία για το ποιος θα πάρει τελικά το χρίσμα της Κουμουνδούρου στην κορυφαία δημοτική μάχη.

Ο Πέτρος Φιλίππου, εκ των γνωστότερων αυτοδιοικητικών στελεχών του κόμματος, καθότι επί χρόνια δήμαρχος Σαρωνικού και περιφερειακός σύμβουλος με τη Ρένα Δούρου, αυτοπροτείνεται και ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ το χρίσμα για είναι επίσημος υποψήφιος στο δήμο της Αθήνας!

Σε επιστολή του μάλιστα προς την κομματική ηγεσία, με αφορμή τις σημερινές συζητήσεις στην Κουμουνδούρου για τις δημοτικές εκλογές, ο κ. Φιλίππου, καταθέτει και γραπτώς το ενδιαφέρον του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η πορεία μου όλα αυτά τα χρόνια αποδεικνύει ότι μπορώ να λειτουργήσω συνθετικά και σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και να απευθυνθώ σε όλους τους κοινωνικούς χώρους.

Με αυτή μου την αυτοδιοικητική διαδρομή και εμπειρία νομίζω θα μπορέσω να ανταποκριθώ τόσο στην προεκλογική μάχη γιατί γνωρίζω πάρα πολύ καλά τις προεκλογικές διαδικασίες που πρέπει να γίνουν στην κοινωνία με πολιτικούς και κυρίως με αυτοδιοικητικούς όρους αλλά και το δύσκολο έργο στην Αθήνα από την επόμενη των εκλογών».

Ολόκληρη η επιστολή του Πέτρου Φιλίππου:

Προς

Α. σ. Ράνια Σβίγγου, Γραμματέα Συριζα ΠΣ.

Β. σ. Γιώργο Βασιλειάδη, Αν. Γραμματέα Συριζα ΠΣ.

Κατάθεση πρότασης για υποψηφιότητα στον Δήμο Αθηναίων του Πέτρου Φιλίππου

Αγαπητοί σύντροφοι,

Παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες τις συζητήσεις για την ανάδειξη υποψηφίου στον Δήμο της Αθήνας.

Με την παρούσα επιστολή σας καταθέτω τη διαθεσιμότητά μου για την συγκεκριμένη υποψηφιότητα.

Δραστηριοποιούμαι στην Αυτοδιοίκηση 33 χρόνια, έχοντας εκλεγεί δήμαρχος επτά φορές στον Δήμο Καλυβίων και Σαρωνικού (τις περισσότερες από τον Α΄γύρο) και Αντιπεριφεριάχης στην Αν. Αττική με την Ρένα Δούρου. Την περίοδο 2003-2007 ήμουν πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ (σημερινή ΠΕΔΑ), έχω λάβει μέρος σε πολλές επιτροπές της ΚΕΔΕ και για πολλά χρόνια ήμουν αντιπρόσωπος σε διεθνείς αυτοδιοικητικούς οργανισμούς (Συμβούλιο Ευρώπης, COPPEM, κλπ). Είμαι αρχαιολόγος- ερευνητής και συγγραφέας 10 βιβλίων σχετικά με την Ιστορία- Λαογραφία-Αρβανίτικα της Αττικής.

Η πορεία μου όλα αυτά τα χρόνια αποδεικνύει ότι μπορώ να λειτουργήσω συνθετικά και σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και να απευθυνθώ σε όλους τους κοινωνικούς χώρους.

Με αυτή μου την αυτοδιοικητική διαδρομή και εμπειρία νομίζω θα μπορέσω να ανταποκριθώ τόσο στην προεκλογική μάχη γιατί γνωρίζω πάρα πολύ καλά τις προεκλογικές διαδικασίες που πρέπει να γίνουν στην κοινωνία με πολιτικούς και κυρίως με αυτοδιοικητικούς όρους αλλά και το δύσκολο έργο στην Αθήνα από την επόμενη των εκλογών.

Εκτιμώντας ότι ο Συριζα αναγνωρίζει την πολύχρονη θετική αυτοδιοικητική προσφορά των στελεχών του, σας καταθέτω τη διαθεσιμότητα μου για υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας και ευελπιστώ στη στήριξή σας.

Διαβάστε επίσης:

Τα μπάνια εν μέσω πυρκαγιών «έκαψαν» τον Μηταράκη – Τον έθεσε εκτός κυβέρνησης ο Μητσοτάκης, νέος υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. ο Γ. Οικονόμου

Έφη Αχτσιόγλου: «Προκλητικό ο κ. Μητσοτάκης να επικαλείται ως άλλοθι την κλιματική κρίση»

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον τουρισμό στη Ρόδο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές – Τι αποφασίστηκε

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 10:06