search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 19:59
MENU CLOSE

Μενβέντεφ: Επιμένει για τα πυρηνικά – «Θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσει η Μόσχα»

30.07.2023 18:32
Dmitry Medvedev

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος μερικές φορές έχει αναφερθεί στο ενδεχόμενο της χρήσης πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία, ανάφερε σήμερα ότι η Μόσχα θα πρέπει να χρησιμοποιήσει ένα πυρηνικό όπλο, στην περίπτωση που η εξελισσόμενη πολεμική αντεπίθεση του Κιέβου θα είναι επιτυχής.

Ο Μεντβέντεφ, που είναι επίσης, αντιπρόεδρος το Ρωσικού Συμβουλίου Ασφάλειας, στο οποίο προεδρεύει ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ανέφερε σήμερα σε ανάρτηση στους επίσημους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει, ότι η Ρωσία θα μπορούσε να πιεστεί και να υπαναχωρήσει έναντι του πυρηνικού της δόγματος, σε ένα τέτοιο σενάριο.

«Φανταστείτε αν… η αντεπίθεση, η οποία υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ ήταν μία επιτυχία και απέκοπταν ένα τμήμα των εδαφών μας, τότε, θα αναγκαζόμασταν να χρησιμοποιήσουμε ένα πυρηνικό όπλο, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από ένα διάταγμα του Ρώσου προέδρου».

«Έρχονται» σκληρά αντίποινα

Ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) επιτέθηκαν στη Μόσχα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Οι πληροφορίες για έναν τραυματία δεν επιβεβαιώθηκαν ωστόσοοι εικόνες δείχνουν σημαντικές ζημιές σε κτίρια, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, που επικαλείται αξιωματούχους.

Η Ρωσία δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα προβεί σε σκληρά αντίποινα εναντίον της Ουκρανίας αφού δύο drones προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια στη Μόσχα, με το ένα πλήγμα να σημειώνεται κοντά στο κτίριο όπου ο στρατός πραγματοποιεί ενημερώσεις για αυτό που η Ρωσία αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρησή» της στην Ουκρανία.

Ο αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Μιχαΐλο Φεντόροφ είχε πει τότε πως θα ακολουθούσαν και άλλες επιθέσεις με drones.

Διαβάστε επίσης:

Πακιστάν: Μακελειό με πάνω από 40 νεκρούς σε πολιτική συγκέντρωση

Σοκ στις HΠΑ: 39χρονος σκότωσε γυναίκα με μαχαίρι – Ανέβασε στο Facebook τις τελευταίες στιγμές της

Ρωσία: Επίθεση από ουκρανικά drones στη Μόσχα – Ένας τραυματίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 19:59