search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 16:15
MENU CLOSE

NASA: Σημάδια ζωής από το Voyager 2 μετά την απώλεια επαφής

01.08.2023 21:16
Voyager 2

Μετά από μέρες σιωπής, η NASA κατάφερε να ανιχνεύσει ένα σήμα από το Voyager 2 αφότου έχασε την επαφή με το διαστημόπλοιο.

Οι ελεγκτές πτήσης έστειλαν κατά λάθος μια λάθος εντολή πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες που έστρεψε την κεραία του διαστημικού σκάφους μακριά από τη Γη και διέκοψε την επαφή.

Το Deep Space Network της NASA, με γιγάντιες κεραίες ραδιοφώνου σε όλο τον κόσμο, έλαβε ένα «σήμα καρδιακού παλμού», που σημαίνει ότι το σκάφος είναι «ζωντανό» και λειτουργεί, είπε η υπεύθυνη του έργου Σούζαν Ντόντ την Τρίτη.

Τώρα, η ομάδα αποστολής θα προσπαθήσει να στείλει ένα σήμα πίσω στο διαστημόπλοιο.
«Δημιουργούμε τώρα μια νέα εντολή για να προσπαθήσουμε να κατευθύνουμε την κεραία του διαστημικού σκάφους προς τη Γη», είπε η Ντοντ. «Υπάρχει μικρή πιθανότητα αυτό να λειτουργήσει».

Εάν η εντολή δεν λειτουργήσει – και οι ελεγκτές αμφιβάλλουν ότι θα λειτουργήσει – θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τον Οκτώβριο για μια αυτόματη επαναφορά του διαστημικού σκάφους.

«Είναι πολύς χρόνος για να περιμένουμε, επομένως θα προσπαθήσουμε να στείλουμε εντολές αρκετές φορές» πριν από αυτό, είπε η Ντόντ.

Το Voyager 2 εκτοξεύτηκε στο διάστημα το 1977, μαζί με το πανομοιότυπο δίδυμο του Voyager 1, σε μια προσπάθεια να εξερευνήσουν τους εξωτερικούς πλανήτες.

Συνεχίζοντας να επικοινωνεί και να λειτουργεί καλά, το Voyager 1 απέχει τώρα 15 δισεκατομμύρια μίλια (24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα) από τη Γη, καθιστώντας το το πιο μακρινό διαστημικό σκάφος.

Το Voyager 2 ακολουθεί το δίδυμο του στο διαστρικό διάστημα σε απόσταση μεγαλύτερη από 12 δισεκατομμύρια μίλια (19 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα) από τη Γη. Σε αυτή την απόσταση, χρειάζονται περισσότερες από 18 ώρες για να ταξιδέψει ένα σήμα προς μία κατεύθυνση.

Διαβάστε επίσης:

Zhanna Samsonova: Η vegan influencer φέρεται να έχασε τη ζωή της από ασιτία

Νέα Υόρκη: Yπαίθριο hot spot μεταναστών στο Μανχάταν – Πρωτόγνωρες εικόνες με αιτούντες άσυλο να κοιμούνται στα πεζοδρόμια

AFP για Πόρο: Απογοητευμένοι οι νησιώτες για το σχέδιο εντατικοποίησης ιχθυοκαλλιεργιών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 16:14