search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 11:51
MENU CLOSE

Τραγικά τα στοιχεία για τη νεανική βία

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2293
3/8/2023
05.08.2023 21:00
anilikoi-via

Για τη βία των ανηλίκων τα έχουμε ξαναπεί σχετικά πρόσφατα. Όμως τα πιο φρέσκα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., τα οποία έφερε στο φως το ieidiseis.gr, είναι τραγικά:

Δεκαοχτώ ανήλικοι συλλαμβάνονται κάθε μέρα για εγκληματικές πράξεις. Το πρώτο τετράμηνο του 2023 η Αστυνομία χειρίστηκε συνολικά 1.693 υποθέσεις με δράστες 2.117 ανηλίκους. Εξ αυτών 111 συνελήφθησαν για πρόκληση σωματικών βλαβών, 38 για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, 3 για ανθρωποκτονία με δόλο, 5 για βιασμό, 72 για ληστεία, 5 για εκβίαση, 218 για ναρκωτικά, 88 για τον νόμο περί όπλων, 8 για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, 3 για πορνογραφία ανηλίκων, 7 για εμπρησμό, 314 για κλοπή.

Επιθέσεις αδικαιολόγητα βίαιες, με θύματα παιδιά σε πολλές περιπτώσεις ή ΑμεΑ ή λόγω σεξουαλικής προτίμησης των θυμάτων, βίαιοι ξυλοδαρμοί και άγριες συμπλοκές, μπούλινγκ και, βέβαια, επιθέσεις κάθε είδους στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο είναι πλέον πεδίο δράσης συμμοριών –εκ των οποίων πολλές αποτελούνται από ανήλικους – με πεδίο δράσης την Ακρόπολη, την Πλάκα, το Μοναστηράκι και το Θησείο. Σε αυτές τις –πολυεθνικές – συμμορίες συμμετέχουν Έλληνες, Πακιστανοί, Μπαγκλαντεσιανοί, Γεωργιανοί και Αλβανοί.

Το πρόβλημα χειροτερεύει, αλλά κοινωνία, κράτος και κυβέρνηση κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου…

Διαβάστε επίσης:

Οικογενειακές διακοπές στην ιδιαίτερη πατρίδα του για τον πρωθυπουργό

Περιβαλλοντικό χαράτσι στα τρόφιμα από γερμανική αλυσίδασούπερ μάρκετ

Πυρά Πολάκη κατά της επιλογής Ζαχαριάδη για το Δήμο Αθηναίων: Μέγα λάθος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 11:50