search
ΣΑΒΒΑΤΟ 25.05.2024 18:35
MENU CLOSE

Κακοκαιρία «Petar»: Ο απολογισμός από το πέρασμά της (Videos)

06.08.2023 10:50
KAKOKAIRIA BROXI

Υποχωρεί η κακοκαιρία «Petar» που έθεσε χθες έπληξε με σφοδρότητα κυρίως περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και του Ιουνίου. Ωστόσο αρκετά προβλήματα καταγράφηκαν από το πέρασμα της κακοκαιρίας.

Στην Κεφαλονιά, άμεση ήταν η επέμβαση της Λιμενικής Αρχής Σάμης, όταν ενημερώθηκε ότι σκάφος σημαίας Γερμανίας βρισκόταν σε πιθανή δυσχερή θέση, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Στο σκάφος επέβαιναν πέντε άτομα, που είναι καλά στην υγεία τους, ενώ στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, το οποίο εντόπισε το εν λόγω σκάφος και το συνόδευσε στο λιμάνι της Αγίας Ευφημίας, όπου έδεσε με ασφάλεια.

Στο νησί, χθες είχαν εγκλωβιστεί οχήματα στις περιοχές Άνω Μεριά και Καριά, λόγω κατολίσθησης που έχει συμβεί από την έντονη βροχόπτωση.

Επιπλέον, διεκόπη η κυκλοφορία στο δρόμο Αργοστόλιου – Φισκάρδου, λίγο μετά τον Αγκώνα, καθώς η σφοδρή βροχόπτωση προκάλεσε τη συσσώρευση λάσπης και φερτών υλικών. 

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν και το νησί της Κέρκυρας. Μάλιστα, χρειάστηκε να κινητοποιηθούν η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Λιμενικό Σώμα έπειτα από κλήση ομάδας 10 τουριστών, οι οποίοι εν μέσω καταιγίδας είχαν εγκλωβιστεί στην παραλία Πόρτο Τιμόνι.

Τελικά, οι τουρίστες απεγκλωβίστηκαν με σκάφος ιδιώτη, το οποίο κατάφερε να τους προσεγγίσει, τους παρέλαβε και αυτήν την ώρα μεταφέρονται στην παραλία Άγιος Γεώργιος Πάγων.

Στα Σύβοτα επικράτησε αναστάτωση εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης και των ενισχυμένων ανέμων.

Διαβάστε επίσης:

Κικίλιας: «Συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω εμπρηστής στον Άγιο Στέφανο»

Κως: Επεισοδιακή καταδίωξη ταχύπλοου με μετανάστες

Προσοχή: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς – Σε ποιες περιοχές απαγορεύεται η κυκλοφορία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25.05.2024 18:32