search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 11:40
MENU CLOSE

Κικίλιας: «Συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω εμπρηστής στον Άγιο Στέφανο»

06.08.2023 10:25
KIKILIAS

Ύποπτος για εμπρησμό συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στον Άγιο Στέφανο, αποκάλυψε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στο OPEN, ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε πως ο άντρας συνελήφθη χθες το βράδυ ενώ κουβαλούσε μπιτόνια με βενζίνη και εύφλεκτα υλικά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για 87χρονο άντρα που συνελήφθη λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα και έγινε αντιληπτός από 39χρονο κάτοικο της περιοχής, την ώρα που προσπαθούσε να βάλει φωτιά με εύφλεκτο υγρό σε ξερά χόρτα, στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Διονύσου, το οποίο διενεργεί προανάκριση και σχηματίζει δικογραφία για την υπόθεση.

«Δυστυχώς για άλλη μια φορά το ανθρώπινο χέρι παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στις 1.670 πυρκαγιές που είχαμε μέσα στον Ιούλιο», τόνισε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Ζούμε σε μία εποχή κλιματικής κρίσης, με έντονη βροχή, καταιγίδα, χαλαζόπτωση και έντονες καιρικές συνθήκες. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό. Όσον αφορά την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο, είναι οριοθετημένη και δεν υπάρχει ενεργή εστία. Στη Τζιά, το μέτωπο έχει επίσης οριοθετηθεί», πρόσθεσε.

Ο ίδιος επεσήμανε πως έρχεται δύσκολη εβδομάδα σε ό,τι αφορά στις πυρκαγιές κάνοντας έκκληση σε πολίτες και φορείς να δείξουν μεγάλη προσοχή. «Από αύριο Δευτέρα θα έχουμε πολλούς ανέμους, τα γνωστά μελτέμια και σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία 7, 8, και τοπικά 9 μποφόρ σε πολλές περιοχές της Ελλάδας», είπε.

Τέλος, υποστήριξε πως η Πολιτεία δίνει τα κονδύλια κάθε χρόνο εγκαίρως για τους καθαρισμούς και την πυροπροστασία, όσον αφορά στο δημόσιο χώρο, και η τοπική αυτοδιοίκηση με τη σειρά της οφείλει να αξιοποιεί κάθε ευρώ από αυτούς τους πόρους. «Πρέπει να υπάρχει έγκαιρος καθαρισμός αλλά και καλύτερος και αποτελεσματικότερος έλεγχος», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης:

Κως: Επεισοδιακή καταδίωξη ταχύπλοου με μετανάστες

Προσοχή: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς – Σε ποιες περιοχές απαγορεύεται η κυκλοφορία

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Διάσπαρτες εστίες – Καλύτερη η εικόνα σήμερα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 11:40