search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 23:39
MENU CLOSE

Απίστευτη πρόκριση στα πέναλτι για τον Παναθηναϊκό μέσα στη Μασσαλία (Video)

15.08.2023 23:58
pao2-new

Σε ματς – θρίλερ που κρίθηκε στα πέναλτι ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στα πέναλτι επί της Μαρσέιγ και προκρίθηκε στα play offs του Champions League.

Το τριφύλλι βρέθηκε για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή του ιστορία σε διαδικασία των πέναλτι και κατάφερε εν τέλει να αφήσει εκτός Ευρώπης τη Μαρσέιγ που ήταν το φαβορί για την πρόκριση πριν την έναρξη των δύο αγώνων.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 5-3 (2-1 κανονική διάρκεια) και στα playoffs του Champions League θα αντιμετωπίσει τη Μπράγκα με φόντο την είσοδο του στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης.

Πώς εξελίχθηκε το παιχνίδι:

Με τη… δύναμη της «καυτής» έδρας και τα δύο γκολ του Ομπαμεγιάνγκ στο καλύτερο δυνατό για εκείνους σημείο, στο 2’ και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, οι Φωκαείς ήταν το απόλυτο «αφεντικό» του 45λεπτου, με τον Μπρινιόλι μάλιστα να έχει ουκ ολίγες καθοριστικές επεμβάσεις…

Ωστόσο, οι «πράσινοι» ισορρόπησαν σταδιακά την κατάσταση στο δεύτερο μέρος, με τον Παλάσιος κυρίως αλλά και τις υπόλοιπες αλλαγές του Γιοβάνοβιτς να αποδεικνύονται καθοριστικές, έφτιαξαν πολλές φάσεις για να σκοράρουν μετά το 75’ και τα κατάφεραν στο ένατο λεπτό του επιπλέον χρόνου, χάρη σε εύστοχο πέναλτι του Ιωαννίδη!

Στην παράταση, υπήρξαν έντονες συγκινήσεις, με το ακυρωθέν γκολ του ο Βιτίνια από ασίστ του Γκεντουζί στο 110’, οι οποίες διατηρήθηκαν αμείωτες και στην διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί όπου ο Μπρινιόλι «έκανε την δουλειά» ξανά, αποκρούοντας την εκτέλεση του Γκεντουζί και το πρώτο πέναλτι, για να έρθει ο Μλαντένοβιτς και να ευστοχήσει στο δικό του, τελευταίο, χτύπημα, που σφράγισε το 5-3 υπέρ της ομάδας του.

Με το όνειρο του «τριφυλλιού» για συμμετοχή στην φάση των ομίλων στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση να μένει ζωντανό, έχοντας ήδη εξασφαλίσει την παρουσία του στο group stage του Europa League.

Πλέον, ο Panathinaikos θα αντιμετωπίσει τη Μπράγκα, για τα playoffs της διοργάνωσης, στους αγώνες οι οποίοι θα διεξαχθούν 23 και 29 Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης:

Champions League: Οι αποψινές αναμετρήσεις και πού μεταδίδονται

Αυτό είναι το «χρυσό» συμβόλαιο του Νεϊμάρ με την Αλ Χιλάλ

Ντινάμο Ζάγκρεμπ – ΑΕΚ LIVE για τον 3ο προκριματικό του Champions League

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 23:38