search
ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 10:52
MENU CLOSE

Καλπάκης: Ο Μητσοτάκης εμφανίστηκε μετά από δέκα ημέρες αφωνίας για να εξαγγείλει μέτρα που ήδη ισχύουν

17.08.2023 15:56
KALPAKES
Eurokinissi

«Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να υποτιμήσει το φιάσκο μιλώντας απλά για επιχειρησιακές αστοχίες. Εδώ πρόκειται όμως για την απόλυτη ανικανότητα της πολιτείας να πράξει τα αυτονόητα» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN για την δολοφονία στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Όπως είπε ο κ. Καλπάκης, «παρά την απαγόρευση της UEFA, 200 νεοναζί χούλιγκαν από την Κροατία μπήκαν στην χώρα, διέσχισαν την μισή χώρα, έφτασαν στην Αθήνα, μπήκαν στον Ηλεκτρικό, έφτασαν στην Νέα Φιλαδέλφεια και συνέβη αυτό το τραγικό γεγονός. Αυτά είναι ασύλληπτα πράγματα για να τα προσεγγίζει ο κ. Μητσοτάκης μετά από δέκα ημέρες αφωνίας χωρίς ίχνος αυτοκριτικής».

«Η έκταση του φιάσκου είναι τέτοια που υπερβαίνει την συζήτηση αποκλειστικά για την οπαδική βία, διότι εδώ έχει δημιουργηθεί στους πολίτες μια αίσθηση ανοχύρωτης χώρας» ανέφερε και πρόσθεσε: «γι’ αυτό εμείς έχουμε τονίσει ότι θα έπρεπε να υπάρξει ανάληψη πολιτικής ευθύνης με παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη του κ. Οικονόμου».

Ο κ. Καλπάκης μίλησε επίσης για «μια κλασική συνταγή του κ. Μητσοτάκη» λέγοντας ότι «προσπαθεί με την επικοινωνία να περάσει μία ακόμη κρίση. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το 2019 και το 2023 σε μεγάλο βαθμό εκλέχθηκε με σημαίες της την ασφάλεια και το επιτελικό κράτος. Το τραγικό γεγονός της δολοφονίας ενός νέου ανθρώπου είναι αποτέλεσμα της απόλυτης κατάρρευσης».

Αναφορικά με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, ο κ. Καλπάκης υπογράμμισε ότι «είναι μέτρα που είχαν εξαγγελθεί τον Φεβρουάριο του 2022 μετά την δολοφονία του Άλκη Καμπανού και ισχύουν από τον Μάρτιο του 2022 με τον νόμο 4908 και μέτρα που επικεντρώνονται εντός των γηπέδων παραβλέποντας ότι το τραγικό περιστατικό συνέβη εκτός γηπέδου και την προηγούμενη ημέρα του αγώνα». «Ενάμιση χρόνο μετά την δολοφονία του Άλκη Καμπανού ακούμε τα ίδια ευχολόγια» πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας ότι «αίτημά μας και αίτημα όλης της κοινωνίας είναι να προχωρήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται η έρευνα και να αποδοθεί δικαιοσύνη για την δολοφονία του Μιχάλη».

Διαβάστε επίσης:

Μιχάλης Κατσουρής: Τα βίντεο από τις τελευταίες στιγμές του 29χρονου που μελετούν οι αρχές

ΠΟΑΣΥ: Αντιδρά στις κυβερνητικές αποφάσεις για την οπαδική βία – «Ξαναζεσταμένο φαγητό»

Έλεγχοι σε παραλίες της Τήνου: Απελευθερώνονται 3.000 τ.μ. αιγιαλού – Στο αυτόφωρο ένας επιχειρηματίας (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 10:49