search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 23:53
MENU CLOSE

Οπαδική βία: Συσκέψεις στην ΕΛΑΣ για το πώς θα εφαρμόσουν μέτρα που ισχύουν από… πέρσι, αξιωματικοί που ίσως καρατομηθούν!

17.08.2023 17:39
upourgeio_prostasias_toupolith
Eurokinissi

Συσκέψεις επί συσκέψεων, υπό το βάρος της κοινωνικής και πολιτικής πίεσης, πραγματοποιούνται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να εφαρμοστούν τα μέτρα που εξήγγειλε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά της οπαδικής βίας.

Μόνο, που προκύπτουν δύο παράδοξα:

Πρώτον, ότι τα μέτρα για τα οποία γίνεται συζήτηση έχουν νομοθετηθεί ήδη και εδώ και τουλάχιστον ενάμισι χρόνο, αλλά ουδέποτε εφαρμόστηκαν από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, μεταξύ αυτών κυρίως η ΕΛΑΣ.

Δεύτερον, ότι στις συσκέψεις συμμετέχουν ανώτατα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα από την ΕΔΕ που διεξάγεται στο Σώμα, για το ποιοι αξιωματικοί έχουν ευθύνες σχετικά με το φιάσκο που οδήγησε στα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Δηλαδή μπορεί να μετέχουν στις συσκέψεις αυτές ή να κληθούν στη συνέχεια να εφαρμόσουν μέτρα, στελέχη που στο τέλος της ΕΔΕ θα βρεθούν εκτός ΕΛΑΣ.

Σημειωτέον, ότι ο ίδιος ο Γιάννης Οικονόμου διαμήνυσε το πρωί της Πέμπτης ότι θα απομακρυνθούν κι άλλοι αξιωματικοί από την Αστυνομία, πέραν των 7 που έχουν ήδη καρατομηθεί.

Στην πρώτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο ΠΡΟΠΟ στην Κατεχάκη το μεσημέρι της Πέμπτης, ο κ. Οικονόμου ενημέρωσε για το νέο πλαίσιο την ηγεσία και τους επιτελείς της αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης:

Καλπάκης: Ο Μητσοτάκης εμφανίστηκε μετά από δέκα ημέρες αφωνίας για να εξαγγείλει μέτρα που ήδη ισχύουν

ΠΟΑΣΥ: Αντιδρά στις κυβερνητικές αποφάσεις για την οπαδική βία – «Ξαναζεσταμένο φαγητό»

Έλεγχοι σε παραλίες της Τήνου: Απελευθερώνονται 3.000 τ.μ. αιγιαλού – Στο αυτόφωρο ένας επιχειρηματίας (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 23:48