search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 20:25
MENU CLOSE

Ευρωπαϊκά κύπελλα: «Παρέλαση» από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, «αυτοκτόνησε» ο Άρης – 19η στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ η Ελλάδα

18.08.2023 06:00
omades-new

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έκαναν μεγάλες εμφανίσεις χθες και πήραν το εισιτήριο για τα playoffs του Europa League και του Conference League αντίστοιχα, αποκλείοντας ο μεν πρώτος την βελγική Γκενκ και ο δεύτερος την κροατική Χάιντουκ.

Οι Ερυθρόλευκοι απέσπασαν εκτός έδρας ισοπαλία με 1-1, έχοντας το προβάδισμα του 1-0 από τον πρώτο αγώνα στο Καραϊσκάκη, ενώ ο Δικέφαλος του Βορρά διέλυσε την αντίπαλό του με 3-0, επιβεβαιώνοντας ότι η άνετη ισοπαλία που είχε πάρει στο Σπλιτ πριν μία εβδομάδα δεν ήταν τυχαία.

Αντίθετα, ο Άρης έχασε το εισιτήριο και αποκλείστηκε από τη Ντιναμό Κιέβου στα πέναλτι, παρότι κατέβαλε υπερπροσπάθεια για να υπερασπίσει το 1-0 του πρώτου αγώνα και έχασε πολλές ευκαιρίες να πάρει την πρόκριση.

Ο Ολυμπιακός θα αναμετρηθεί στα playoffs του Europa League, με την σερβική Τσουκαρίτσκι και ο ΠΑΟΚ την σκωτσέζικη Χάρτς για τα playoffs του Conference League.

Με τα χθεσινά αποτελέσματα η Ελλάδα δικαιούται να ονειρεύεται ότι θα έχει μεγάλη παρουσία στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, μετά και τις επιτυχίες του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ – οι δύο ομάδες έχουν εξασφαλισμένη πρόκριση σε ομίλους, αλλά μένει να φανεί εάν αυτοί θα είναι του Champions League.

Σημειωτέον ότι η ΑΕΚ αγωνίζεται αύριο στη Νέα Φιλαδέλφεια με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη ρεβάνς του πρώτου αγώνα, τον οποίο κέρδισε με 2-1, προκειμένου να προκριθεί στα playoffs της κορυφαίας διοργάνωσης, στα οποία βρίσκεται ήδη ο Παναθηναϊκός.

Ο Ολυμπιακός με… σωτήρα Αλεξανδρόπουλο

Αγχώθηκε αρχικά, καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 από εύστοχο (διπλοχτυπημένο) πέναλτι της Γκενκ, ο Ολυμπιακός, αλλά στο τέλος κατάφερε να αποσπάσει την ισοπαλία που του έδωσε την πρόκριση σε βάρος της βελγικής ομάδας.

Η ομάδα του Πειραιά κατάφερε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον νεοαποκτηθέντα Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο και ενώ στο μεταξύ ασκούσε ασφυκτική πίεση στους Βέλγους, οι οποίοι από το 65’ είχαν μείνει με 10 παίκτες. Η αποβολή του Πέιντσιλ για αντιαθλητικό χτύπημα εκτός φάσης εναντίον του Κίνι άλλαξε τις ισορροπίες και έδωσε τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να επιβάλλει πλήρως το παιχνίδι του.

Ο Πέιντσιλ ήταν ο παίκτης που ευστόχησε στο πέναλτι, με το οποίο η Γκενκ είχε πάρει προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα αποβλήθηκε ο δεξιός μπακ του Ολυμπιακού Ροντινέι.

Επιβλητική νίκη o ΠΑΟΚ

Ο εντυπωσιακός κατά διαστήματα ΠΑΟΚ δεν άφησε περιθώρια στην Χάιντουκ για τα προκριματικά του Conference League και στο δρόμο για τα playoffs.

Στην κατάμεστη Τούμπα πέτυχε ένα χορταστικό 3-0 επί των Κροατών, δείχνοντας ότι η ομάδα που φτιάχνει φέτος ο Λουτσέσκου θα είναι πρωταγωνίστρια.

Ο Σβαμπ σκόραρε με πέναλτι στο 12′, ενώ ο Ζίβκοβιτς πέτυχε άλλα δύο γκολ, στο β’ ημίχρονο (στο 79΄και στο 85’) και σφράγισε την επιτυχία.

Η Χάιντουκ έχασε ευκαιρία στην αρχή του αγώνα, αλλά και σε άλλες κομβικές στιγμές του ματς, αλλά δεν κατάφερε κάτι, καθώς βρήκε απέναντί της, μία καλά οργανωμένη άμυνα.

Έφτασε στην πηγή ο Άρης, αλλά νερό δεν ήπιε

Θεωρητικά η Ντιναμό Κιέβου ήταν σκαλιά πάνω από τον Άρη και πάντως το φαβορί του ζευγαριού αυτής της προκριματικής φάσης για το Conference League. Ωστόσο το 1-0 του πρώτου αγώνα στη Θεσσαλονίκη έδινε πολλές ελπίδες στον Άρη, ο οποίος φάνηκε να παίρνει ισχυρό προβάδισμα στον χθεσινό επαναληπτικό, όταν προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με γκολ του Τζούρασεκ.

Από μία απροσεξία όμως στην άμυνα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης δέχθηκε την ισοφάριση στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους από τον Βολόσιν κι έτσι το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε σε θρίλερ.

Η Ντιναμό κατάφερε να προηγηθεί με γκολ του Καραβάεφ και να οδηγήσει το ματς στην παράταση.

Ο Άρης είχε ευκαιρίες να ισοφαρίσει στην παράταση, αλλά η αποβολή του Πάβισιτς, που τον άφησε με 10 παίκτες, δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο, αλλά και πάλι κατάφερε να κρατήσει τη Ντιναμό μακριά από ένα τρίτο γκολ κι έτσι η αναμέτρηση πήγε στα πέναλτι.

Εκεί, όλα κρίθηκαν στη λεπτομέρεια, με τελικό σκορ 6-5, καθώς οι παίκτες του Άρη έχασαν δύο πέναλτι, (από Μενέντεζ και Οντουμπάτζο), με τον Χουτεσιώτη να αποκρούσει ένα, που δεν ήταν όμως αρκετό.

Η Ελλάδα γεμίζει το σακούλι στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ

Σταθεροποιείται στη 19η θέση της βαθμολογίας της ΟΥΕΦΑ η Ελλάδα και έχει βλέψεις για παραπάνω, μετά τα χθεσινά αποτελέσματα και τις προκρίσεις στον επόμενο γύρο για τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Η ισοπαλία του Ολυμπιακού με την Γκενκ και η νίκη του ΠΑΟΚ επί της Χάιντουκ Σπλιτ έφεραν 300 βαθμούς για τη χώρα μας, η οποία έχει 22.225 πόντους, 200 πάνω από την Κροατία, 225 από την Πολωνία και 1100 από τη Σουηδία.

Αλλά το πιο σημαντικό είναι πως η Ελλάδα θα έχει τουλάχιστον τρεις ομάδες σε ομίλους, μετά από μία τριετία καταστροφής (ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό), ενώ και ο ΠΑΟΚ διεκδικεί με αξιώσεις να βρεθεί σε αυτούς του Conference League.

Άρα, οι ομάδες της χώρας μας θα δώσουν από δω και στο εξής τουλάχιστον 25 αγώνες στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Από οκτώ ο Παναθηναϊκός (2 με την Μπάγκα και 6 στους ομίλους) και ο Ολυμπιακός (2 με την Τσουκαρίτσκι και 6 στους ομίλους), ενώ η ΑΕΚ θα δώσει τη ρεβάνς με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, δύο στα playoffs και 6 στους ομίλους. Όπερ σημαίνει ότι η συγκομιδή βαθμών θα συνεχιστεί με καλές προοπτικές.

Διαβάστε επίσης:

Η Άννα Κορακάκη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μπακού

Η Ουκρανία ζητά τιμωρία του Άρη για το πανό «Συντρίψτε τους Ναζί του Αζόφ»

Συγκλονίζει ο Στιβ Κερ για τη Νέα Φιλαδέλφεια: Υπάρχει παντού βία και ταξικές διαφωνίες, λόγω της κατανομής του πλούτου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 20:23