search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 17:44
MENU CLOSE

«Λύγισε» η Ν. Φιλαδέλφεια: Αφιερωμένη στον Μιχάλη Κατσουρή η πρόκριση της ΑΕΚ – Λουλούδια και πανό πριν το ματς

20.08.2023 01:17
AEK

Με ένα συγκλονιστικό φινάλε, σε ένα ματς γεμάτο ανατροπές, η ΑΕΚ απέδωσε «δικαιοσύνη» 13 ημέρες μετά τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, παίρνοντας την πρόκριση για τα πλέιφ οφ του Champions League.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς ήταν ο Σέρχιο Αραούχο, από τον οποίο ήρθε το πρώτο πολυπόθητο γκολ για την ΑΕΚ στο 92′. Ο Αραούχο σχημάτισε με τα χέρια το γράμμα Μ, αφιερωμένο στη μνήμη του Μιχάλη, ενώ ύψωσε και τη φανέλα της ΑΕΚ με το όνομα του αδικοχαμένου φιλάθλου.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, ο Αραούχο αναφέρθηκε στην οικογένεια του Μιχάλη Κατσουρή λέγοντας πως εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στη μητέρα του και ζήτησε συγγνώμη σημειώνοντας ότι υπάρχει πολύς εγωισμός στο ποδόσφαιρο.

Ο προπονητής της Ένωσης Ματίας Αλμέιδα προχώρησε σε μία συγκλονιστική κίνηση στη λήξη του αγώνα, φιλώντας το χέρι του Σέρχιο Αραούχο και δίνοντάς του τη φανέλα του Μιχάλη.

Ο Αλμέιδα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε, τόνισε πως «δουλεύει και ζει με τιμή» και όχι για τα χρήματα, έχοντας σεβασμό στο ποδόσφαιρο.

Υπενθυμίζεται πως ο Αραούχο στο 92΄ και ο Ντομαγκόι Βίντα στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων υπέγραψαν τη μεγάλη ανατροπή και έστειλαν την ΑΕΚ στα πλέιφ οφ του Champions League όπου θα αγωνιστεί με την Αντβέρπ.

Στα αποδυτήρια η οικογένεια του Μιχάλη

Στον αποψινό αγώνα, η διοίκηση της ΑΕΚ είχε προσκαλέσει στην OPAP Arena και την οικογένεια του αδικοχαμένου Μιχάλη Κατσουρή.

Αμέσως μετά την πρόκριση της Ένωσης επί της Ντιναμό, η μητέρα και ο θείος του Μιχάλη πήγαν στα αποδυτήρια.

Ακολουθήσαν συγκινητικές στιγμές, με την οικογένεια να ευχαριστούν τους παίκτες της ΑΕΚ για τη νίκη αυτή που τίμησε τον Μιχάλη και τους παίκτες να απαντούν, από την πλευρά τους, πως η παρουσία της οικογένειας ήταν εκείνη που τους έδωσε δύναμη.

Λουλούδια στο σημείο της δολοφονίας και φωτογραφία στο πέταλο της Original21

Με φωτογραφία του Μιχάλη Κατσουρή που δολοφονήθηκε στις 7 Αυγούστου κατά την επίθεση Κροατών οπαδών στη Νέα Φιλαδέλφεια, να είναι στο πέταλο των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ (Original 21), αλλά και πολλούς φίλους της ομάδας να αφήνουν λουλούδια στο σημείο που έχασε τη ζωή του ο 29χρονος, ξεκίνησε ο αγώνας της Ένωσης με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Η ΑΕΚ έφτιαξε φανέλα με το όνομά του και με το Νο21 που είναι στα αποδυτήρια της OPAP Arena ενώ και οδός κοντά στο γήπεδο αναμένεται να πάρει το όνομά του.

Εκρηκτική ατμόσφαιρα στο κατάμεστο γήπεδο

Η ΑΕΚ έδωσε τον πρώτο επίσημο αγώνα της χρονιάς, αφενός υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και αφετέρου σε ένα κατάμεστο γήπεδο, καθώς οι φίλοι της γέμισαν το στάδιο, δημιουργώντας μία εκρηκτική ατμόσφαιρα, αλλά προκαλώντας και ρίγη συγκίνησης με τις εκδηλώσεις τους στη μνήμη του Μιχάλη Κατσουρή

Με υψωμένη τη γροθιά οι φίλοι της ΑΕΚ στη μνήμη του Μιχάλη Κατσούρη τήρησαν ενός λεπτού σιγή.

Διαβάστε επίσης:

Εθνική μπάσκετ: Με αυτούς τους 12 θα πάει η Ελλάδα στο Mundobasket – πρεμιέρα το Σάββατο με Ιορδανία

Επική πρόκριση για ΑΕΚ επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (2-2) – με δύο γκολ στις καθυστερήσεις μένει στο Champions League

Μένουν ζωντανοί οι Κιτρινόμαυροι: ΑΕΚ – Ντιναμό 1-2

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 17:44