search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 08:57
MENU CLOSE

LIVE ΑΕΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ: 2-2 (Β’ ημίχρονο) – σε εξέλιξη η ρεβάνς για τα προκριματικά του Champions League

19.08.2023 21:45
AEK

Στη σκιά της δολοφονίας του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή, διεξάγεται η ρεβάνς των Κιτρινόμαυρων με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τα προκριματικά του Champions League.

Με 2-2 ο Βίντα έδωσε την πρόκριση στην ΑΕΚ στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το πρώτο πολυπόθητο γκολ ήρθε για την ΑΕΚ με τον Αραούχο να σκοράρει στο 92′. Ο Αραούχο έκανε με τα χέρια το Μ αφιερωμένο στη μνήμη του Μιχάλη, ενώ ύψωσε και τη φανέλα της ΑΕΚ με τον όνομα του Μιχάλη.

Στο 90′, ο Αραούχο έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Μάνταλο και μπήκε γκολ με τον Μάνταλο να είναι οφσάιντ. Λίγα λεπτά νωρίτερα, στο 78′ η ΑΕΚ σκοράρει αλλά το γκολ ακυρώνεται ως οφσάιντ του Λιβάι Γκαρσία που πάσαρε με το κεφάλι στον Μουκουντί. Ήταν εκτεθειμένος ο επιθετικός της ΑΕΚ.

Στο 65ο λεπτό, ο Λιούμπισιτς έκανε το 0-2 για τους Κροάτες.

Σε τριπλή αλλαγή προχώρησε η ΑΕΚ στο 67′: Γκατσίνοβιτς, Αραούχο, Ελίασον αντί Αμραμπατ, Τσούμπερ και Σιμάνσκι. Στο 76′ Μάνταλος και Γαλανόπουλος αντί Γιόνσον και Πινέδα.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του α’ ημιχρόνου, οι Κροάτες άνοιξαν το σκορ με τον Σούταλο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Οι κιτρινόμαυροι δέχθηκαν γκολ την χειρότερη χρονική στιγμή έχοντας χάσει δύο σπουδαίες ευκαιρίες.

Στο 78′, οι Κιτρονόμαυροι σκόραραν αλλά το γκολ ακυρώνεται ως οφσάιντ του Λιβάι Γκαρσία που πάσαρε με το κεφάλι στον Μουκουντί. Ήταν εκτεθειμένος ο επιθετικός της ΑΕΚ

Σε μία αναμέτρηση που θα κρίνει το ποια ομάδα θα περάσει στα play-offs της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, η ΑΕΚ καλείται να υπερασπιστεί το ισχυρό προβάδισμα που πήρε την περασμένη Τρίτη στο Ζάγκρεμπ, όταν και κέρδισε με 2-1 την Ντιναμό.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς καμία αλλαγή στις δύο ομάδες.

Όποια ομάδα προκριθεί, θα παίξει στα πλέι οφ του Champions League με την Αντβέρπ, ενώ η ομάδα που θα αποκλειστεί θα παίξει στα πλέι άουτ του Europa League με τη Σπάρτα Πράγας.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Η ΑΕΚ δίνει τον πρώτο επίσημο αγώνα της χρονιάς, αφενός υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και αφετέρου σε ένα κατάμεστο γήπεδο, καθώς οι φίλοι της γέμισαν το στάδιο, δημιουργώντας μία εκρηκτική ατμόσφαιρα, αλλά προκαλώντας και ρίγη συγκίνησης με τις εκδηλώσεις τους στη μνήμη του Μιχάλη Κατσουρή. Η διοίκηση της ομάδας κάλεσε στην OPAP Arena και την οικογένεια του αδικοχαμένο οπαδού.

«Έχουμε μεγάλους στόχους και φιλοδοξίες. Πρέπει να το παίρνουμε βήμα-βήμα. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες και πρέπει να κάνουμε το πρώτο βήμα για να εκπληρώσουμε τους στόχους που έχουμε» δήλωσε πριν τον αγώνα ο προπονητής της Ένωσης Ματίας Αλμέιδα.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ

Στάνκοβιτς, Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Ρότα, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Άμραμπατ, Τσούμπερ, Πινέδα, Γκαρσία

Η ενδεκάδα της Ντιναμό

Λιβάκοβιτς, Μοχαράνι, Ριστόβσκι, Σούταλο, Λιούμπιτσιτς, Μπουλάτ, Μίσιτς, Σπίκιτς, Μιχαϊλιτσένκο, Ιβανούσετ, Πέτκοβιτς

Η είσοδος των ομάδων

Οι δύο ομάδες εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο. Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του αγώνα.

Στιγμές συγκίνησης πριν τον αγώνα

Με υψωμένη τη γροθιά οι φίλοι της ΑΕΚ στη μνήμη του Μιχάλη Κατσούρη. Ενός λεπτού σιγή.

Το πανό στην θύρα 21

Στη σκιά της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη, συγκινεί το πανό στο πέταλο των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ.

Λουλούδια στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Μιχάλης

Με φωτογραφία του Μιχάλη Κατσουρή που δολοφονήθηκε στις 7 Αυγούστου κατά την επίθεση Κροατών οπαδών στη Νέα Φιλαδέλφεια, να είναι στο πέταλο των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ (Original 21), αλλά και πολλούς φίλους της ομάδας να αφήνουν λουλούδια στο σημείο που έχασε τη ζωή του ο 29χρονος, ξεκίνησε ο αγώνας της Ένωσης με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Η ΑΕΚ έφτιαξε φανέλα με το όνομά του και με το Νο21 που είναι στα αποδυτήρια της OPAP Arena ενώ και οδός κοντά στο γήπεδο αναμένεται να πάρει το όνομά του.

Η οικογένεια του Μιχάλη στο γήπεδο

Υπενθυμίζεται πως η διοίκηση της ΑΕΚ κάλεσε στην OPAP Arena και την οικογένεια του αδικοχαμένου Μιχάλη.

Σύλληψη ανηλίκου με αιχμηρό αντικείμενο

Λίγα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, ένας 17χρονος συνελήφθη στη διάρκεια των προελέγχων που έκανε η Αστυνομία περιμετρικά του γηπέδου OPAP Arena.

Η σύλληψη του 17χρονου έγινε στη συμβολή των οδών Καππαδοκίας και Αττάλειας στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε αιχμηρό αντικείμενο.

Διαβάστε επίσης:

Ν. Φιλαδέλφεια: Σύλληψη 17χρονου με αιχμηρό αντικείμενο – «Αστακός» η περιοχή

Τεντόγλου: «Δεν υπάρχει κάτι άλλο για μένα εκτός από το χρυσό»

Σκοποβολή: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Μάκης Μίτας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 08:57