search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 10:11
MENU CLOSE

Τσακαλώτος για Αλεξανδρούπολη: Ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού, εξαφανισμένοι οι γαλάζιοι βουλευτές Έβρου

20.08.2023 22:43
tsakalotos_big

Για ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού στην φωτιά που ξέσπασε από το πρωί του Σαββάτου στην Αλεξανδρούπολη κάνει λόγο ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθήνας Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε ανάρτησή του στο facebook.

Σημειώνει επίσης ότι οι τρεις γαλάζιοι βουλευτές Έβρου εκ των οποίων ο ένας, ο κ. Σταύρος Κελέτσης τυγχάνει και υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι «εξαφανισμένοι». Παράλληλα, στηλιτεύει και την απουσία του πρωθυπουργού αναφέροντας ότι ακολουθεί την γνωστή επικοινωνιακή τακτική: «δεν εμφανίζεται όσο διαρκεί η κρίση, αλλά θα εμφανιστεί μετά, έτσι ώστε να συνδεθεί όχι με το πρόβλημα αλλά με τη λύση». Τέλος, επαναλαμβάνει την πρότασή του να κατατίθεται κάθε άνοιξη στη Βουλή εθνικό επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών.

Αναλυτικά η δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου:

«Η κατάσταση με την πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη είναι πάρα πολύ δύσκολη, δεδομένου μάλιστα ότι η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη και τα εναέρια μέσα δεν θα επιχειρούν τις βραδινές ώρες. Η σκέψη μας είναι στους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη. Χθες κάηκαν σπίτια στα χωριά Αετοχώρι και Πεύκα, ενώ αυτή τη στιγμή καίγονται σπίτια στη Νίψα και το Δωρικό. Οικισμοί εκκενώνονται και οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν να ανοίξουν αντιπυρικές ζώνες με τρακτέρ και με όποιο μέσο διαθέτουν. Οι ζημιές σε γεωργία, κτηνοτροφία, περιουσίες αλλά και φυσικό περιβάλλον είναι τεράστιες.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, υπήρξε ολιγωρία στην κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού. Ενώ η φωτιά έκαιγε από το πρωί του Σαββάτου, με καιρικές συνθήκες πολύ δυσμενείς, τα εναέρια μέσα και η ενίσχυση της πυρόσβεσης με δυνάμεις από άλλες περιοχές έφτασαν μετά το μεσημέρι. Έντονο δε είναι το έλλειμμα κεντρικής διαχείρισης στο επίκεντρο της φωτιάς. Έχουν γίνει μέχρι στιγμής τρεις συσκέψεις οργάνων πολιτικής προστασίας στις οποίες συμμετείχαν δήμαρχοι, περιφερειάρχες, ο στρατός και η πυροσβεστική, αλλά οι τρεις βουλευτές Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, ο ένας εκ των οποίων μάλιστα, ο κ. Σταύρος Κελέτσης, είναι και υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι εξαφανισμένοι. Και ο πρωθυπουργός ακολουθεί όπως πάντα τη γνωστή επικοινωνιακή τακτική: δεν εμφανίζεται όσο διαρκεί η κρίση, αλλά θα εμφανιστεί μετά, έτσι ώστε να συνδεθεί όχι με το πρόβλημα αλλά με τη λύση.

Για να αντιμετωπιστούν όμως αποτελεσματικά οι φυσικές καταστροφές δεν αρκεί να τρέχεις πίσω από τα γεγονότα. Επαναλαμβάνω λοιπόν την πρότασή μου, να κατατίθεται κάθε άνοιξη στη βουλή ένα επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης των πυρκαγιών και άλλων φυσικών καταστροφών. Να συζητείται και να συμφωνείται ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν χρειαστεί».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ για το δείπνο στους ηγέτες των Δυτ. Βαλκανίων: Ο Μητσοτάκης να υπερασπιστεί τις πάγιες θέσεις της χώρας μας

Αχτσιόγλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πρωταρχικά ένα λαϊκό κόμμα, ένα κόμμα της εργασίας

Φάμελλος: Οι μεγαλοστομίες Μητσοτάκη περί ετοιμότητας κατέρρευσαν – Να δεχθεί την πρότασή μας για συζήτηση στη Βουλή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 10:11