search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 13:25
MENU CLOSE

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Έκλεισε η Αττική Οδός από την Ελευσίνα ως την περιφερειακή του Αιγάλεω – Σε τρεις εστίες το μέτωπο (Videos)

22.08.2023 15:38
fotia-aspropirgos-new

Συνεχίζει να καίει η φωτιά στον Ασπρόπυργο, με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική, καθώς εκδηλώθηκαν τρεις διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς στις περιοχές Λάκκα Κατσαρή, Νέα Ζωή και Αμμουδιές.

Η φωτιά κυκλώνει με ιλιγγιώδη ταχύτητα ολόκληρους οικισμούς στον Ασπρόπυργο με το μέτωπο να είναι ανεξέλεγκτο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για πυρκαγιές που ξέσπασαν κοντά σε επαγγελματικούς χώρους και για την κατάσβεση του επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 30 οχήματα και τρία ελικόπτερα.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο ΝΑΤΟ από τον κόμβο Θριασίου έως τη Ζωοδόχου Πηγής και στα δύο ρεύματα και σε Αγίας Σοφίας και λεωφόρο ΝΑΤΟ προς το βουνό. Επίσης, άνοιξε η έξοδος 4 της Αττικής οδού.

Κλειστή είναι η Αττική Οδός από είσοδο Ελευσίνας έως κόμβο Περιφ. Αιγάλεω (5) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Νωρίτερα οι κάτοικοι των οικισμών Ποντίων, Βέρας και Λάκκας Κατσαρή, ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή τους.

Παράλληλα, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Ασπροπύργου προκειμένου να κλείσουν πόρτες και παράθυρα και να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους εξαιτίας των καπνών που κατευθύνονταν στην περιοχή τους.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Ασπροπύργου, Μιχάλη Ψωμιάδη, έχουν καεί πέντε αποθήκες και δύο εργοστάσια

O αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος, Βασίλης Κόκκαλης μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε πως στην περιοχή υπάρχει χαμηλή βλάστηση, όμως υπάρχουν και πολλά απορρίματα. Ενώ, όπως είπε εικάζεται πως η φωτιά ξεκίνησε από στρώματα και καλώδια. 

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Σε πύρινο κλοιό εννέα περιοχές – Μήνυμα από το 112 για άμεση απομάκρυνση (videos)

Αλεξανδρούπολη: Έγκυος γέννησε σε ασθενοφόρο κατά τη διάρκεια της εκκένωσης του νοσοκομείου (Photo/Video)

Φωτιά στη Βοιωτία: Μήνυμα του 112 για εκκένωση 9 οικισμών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 13:25