search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 11:47
MENU CLOSE

Καβγάς για τον… Κασιδιάρη: Κίνηση εντυπωσιασμού η τροπολογία του  ΠΑΣΟΚ, λέει ο Παύλος Μαρινάκης (video)

22.08.2023 11:24
pavlos_marinakis_new

Ως κίνηση εντυπωσιασμού χαρακτήρισε την πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για τον αποκλεισμό του Ηλία Κασιδιάρη από τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο Παύλος Μαρινάκης.

«Τρία σημεία θέλω να επισημάνω. Το πρώτο είναι ότι είχαμε εκλογές στις 25 Ιουνίου, μετά από περίπου δέκα ημέρες έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η Κυβέρνηση και η Βουλή ξεκίνησε τις εργασίες της. Και λειτούργησε για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Ψηφίστηκαν δύο νομοσχέδια. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα το ΠΑΣΟΚ δεν κατέθεσε καμία τροπολογία, καμία πρόταση νόμου, αλλά κατέθεσε τη συγκεκριμένη ενώ ήδη η Βουλή είναι κλειστή, ανοίγει τη Δευτέρα και οι υποψηφιότητες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση λήγουν τέσσερις ημέρες μετά, την Πέμπτη», τόνισε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Άρα, νομίζω ότι περισσότερο ήταν μία κίνηση εντυπωσιασμού, πολλώ δε μάλλον – και πάω στο δεύτερο σημείο. Είναι ξεκάθαρη η θέση της Κυβέρνησης, και το έχω κι εγώ ο ίδιος αναφέρει Σε Ενημέρωση Πολιτικών Συντακτών, ότι υπάρχει διάταξη που μας καλύπτει και δεν θα πάρουμε κάποια άλλη νομοθετική πρωτοβουλία. Άρα, ως προς το χρονικό σημείο που επέλεξε το ΠΑΣΟΚ να καταθέσει ό,τι κατέθεσε, νομίζω ότι εγείρονται πάρα πολλά ερωτήματα για το αν είναι μία κίνηση ουσίας», πρόσθεσε.

«Αν το ερώτημα είναι αν ποτέ ένας καταδικασμένος για ένα από αυτά τα αδικήματα μπορεί να είναι σε οποιαδήποτε θέση πρώτου δεύτερου βαθμού στην τοπική αυτοδιοίκηση, η απάντηση είναι όχι», τόνισε.

«Την προηγούμενη τετραετία, μετά την καταδίκη του κυρίου Κασιδιάρη, ετέθη σε αργία και δεν συνέχισε να ασκεί τα καθήκοντά του ως δημοτικός σύμβουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων. Αυτή η αντίστοιχη διάταξη δεν υπήρχε στις βουλευτικές εκλογές με τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα. Όχι, από εμάς δεν υπήρξε η δυνατότητα στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων. Άρα έπρεπε να υπάρξει συνολικά μία νομοθετική παρέμβαση για να καλύπτει τις σχετικές», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Έλλειψη στρατηγικής και υποκρισία στα Βαλκάνια, πολιτική «δεδομένου και πρόθυμου» συμμάχου στο Ουκρανικό

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με την πρόεδρο της Μολδαβίας, Μάια Σάντου (photos)

ΣΥΡΙΖΑ: Τι δηλώνει η έντονη δραστηριοποίηση Κασσελάκη – Παρουσίασε δική του πολιτική πλατφόρμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 11:45