search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 02:35
MENU CLOSE

Καλπάκης: «Ο Μητσοτάκης σύρεται πίσω από το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για συζήτηση πολιτικών αρχηγών για τις πυρκαγιές»

23.08.2023 00:53
kalpakis

Την διαβεβαίωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι θα γίνει συζήτηση στη Βουλή «με πρωτοβουλία» του Κυριάκου Μητσοτάκη, σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέργιος Καλπάκης, επισημαίνοντας ότι αν και η κυβέρνηση σύρεται πίσω από το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών παρουσιάζεται σαν πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτει το ζήτημα για συζήτηση στη Βουλή εδώ και έναν μήνα και το επανέφερε σήμερα, καθώς «η χώρα καίγεται από άκρη σε άκρη εδώ και τέσσερις ημέρες». Την ίδια ώρα καλεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, να αφήσει τα ευχολόγια σχετικά με τα φαινόμενα αυτοδικίας εναντίον μεταναστών στον Έβρο που είδαν το φως της δημοσιότητας και «ζητήσει την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων αρχών».

Αναλυτικά η δήλωση του Στέργιου Καλπάκη:

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο κ. Μαρινάκης δήλωσε ότι θα γίνει συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών “με πρωτοβουλία” του κ. Μητσοτάκη. 

Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης σύρεται πίσω από το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εδώ και έναν ολόκληρο μήνα για συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, αίτημα που επανέλαβε και σήμερα, για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης είναι “πρωτοβουλία Μητσοτάκη”. 

Η χώρα καίγεται από άκρη σε άκρη εδώ και τέσσερις ημέρες, συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους, η περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή είναι ανυπολόγιστη, αλλά την κυβέρνηση την ενδιαφέρει μόνο η επικοινωνιακή διαχείριση της κατάρρευσης του δήθεν επιτελικού κράτους. 

Τέλος, για τα αποτρόπαια φαινόμενα αυτοδικίας εναντίον μεταναστών, ας αφήσει τα ευχολόγια ο κ. Μαρινάκης. Η ίδια η Νέα Δημοκρατία έχει εκθρέψει και έχει αφήσει ανεξέλεγκτη την ακροδεξιά. Το λιγότερο που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι να ζητήσει την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων αρχών για τις ανατριχιαστικές εικόνες που βλέπουν τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34