search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 04:39
MENU CLOSE

Φωτιά στην Πάρνηθα: Νέα εστία στον Αυλώνα, κινείται προς τον Εθνικό Δρυμό – Καταγγελίες για εμπρησμούς, δύο προσαγωγές (videos)

24.08.2023 12:47
parnitha_2408_1920-1080_new

Νέα εστία φωτιάς ξέσπασε στον Άγιο Γεώργιο Αυλώνα, με τις φλόγες να κινούνται προς τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας.

Όπως αναφέρει το OPEN, πυροσβεστικές δυνάμεις σπεύδουν στη φωτιά στον Άγιο Γεώργιο Αυλώνα καθώς το μέτωπο κινείται προς τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, εκεί όπου δίνεται η μάχη τις τελευταίες ώρες να μην φτάσουν οι φλόγες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παράλληλα με την αντιμετώπιση της νέας εστίας, βρίσκεται σε εξέλιξη καταδίωξη ύποπτου αυτοκινήτου.

Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ από αέρος κάνει ρίψεις νερού 1 ελικόπτερο. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα είχε εκδηλωθεί ακόμα μια πυρκαγιά στον Αυλώνα, σε κοντινή απόσταση από την τρέχουσα, την οποία και έθεσαν άμεσα υπό έλεγχο οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Συνεχόμενες απόπειρες εμπρησμού – Δύο προσαγωγές

Νωρίτερα, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία, Βασίλης Κόκκαλης, κατήγγειλε συνεχόμενες απόπειρες εμπρησμού στην ευρύτερη περιοχή του Ωρωπού, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Όπως δήλωσε, τις τελευταίες δύο ώρες εκδηλώθηκαν τουλάχιστον πέντε εστίες πυρκαγιάς στην περιοχή Ασπροχώρι Αυλώνα. Τόνισε ότι η πυροσβεστική έσβηνε τη μία εστία και μετά από λίγο ξεσπούσε άλλη σε διαφορετικό σημείο στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη γίνει 2 προσαγωγές για τις απόπειρες εμπρησμού. Ο ένας από τους προσαχθέντες είναι 45 ετών.

Αναφερόμενος στην φωτιά της Πάρνηθας, ο κ. Κόκκαλης τόνισε ότι δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, και όπου υπάρχει καπνός και κινδυνεύει να γίνει αναζωπύρωση, γίνονται συνεχείς ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα.

Στο κύριο μέτωπο του βουνού, η πυρκαγιά παρουσιάζει βελτίωση, με τις φλόγες να είναι 10 χιλιόμετρα από το καζίνο, ενώ ολονύχτια ήταν η μάχη που έδωσαν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με τους εθελοντές ώστε να κατασβέσουν τις αναζωπυρώσεις, καθώς τα ξημερώματα οι άνεμοι ενισχύθηκαν αρκετά και φούντωσαν το πύρινο μέτωπο.

Διαβάστε επίσης:

Καβάλα: Προς οριοθέτηση η πυρκαγιά – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Αβραμυλιά και Διαλεκτό

Φωτιά στον Έβρο: Προσπάθειες να ανακοπεί η πορεία της προς τον οικισμό της Δαδιάς – Ενισχύσεις από Βουλγαρία, Τσεχία, Αλβανία, Ρουμανία (videos)

Χανιά: Βουτιά θανάτου στα Φαλάσαρνα – Ανασύρθηκε νεκρός 58χρονος Έλληνας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 02:46