search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 19:37
MENU CLOSE

Γαλλία: Κατηγορούμενος ο Σαρκοζί για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του από τη Λιβύη

25.08.2023 14:13
SARKOZY

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί θα δικαστεί με τις κατηγορίες της διαφθοράς και της παράνομης χρηματοδότησης προεκλογικής εκστρατείας σε σχέση με τη φερόμενη χρηματοδότηση από τη Λιβύη της επιτυχημένης προεκλογικής εκστρατείας του για τις προεδρικές εκλογές του 2007, ανακοινώθηκε από τη γαλλική Οικονομική Εισαγγελία (PNF).

Μια προκαταρκτική ακροαματική συνεδρίαση της δίκης ορίσθηκε για τις 7 Μαρτίου 2024, ανακοίνωσε σήμερα η PNF. Η κυρίως δίκη, στο πλαίσιο της οποίας κατηγορούνται άλλα 12 πρόσωπα, προγραμματίσθηκε για τις αρχές του 2025 στο Παρίσι και θα διαρκέσει τέσσερις μήνες.

Ο Σαρκοζί αρνείται τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί για δωροληψία, σύσταση και συμμορία, παράνομη χρηματοδότηση προεκλογικής εκστρατείας και κλεπταποδοχή υπεξαιρεθέντων δημόσιων λιβυκών κεφαλαίων.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ποιοι διάσημοι πέρασαν το κατώφλι των φυλακών πριν από τον Τραμπ;

ΗΠΑ: Η ιστορική φωτογραφία του Ντοναλντ Τραμπ από τη φυλακή

Πριγκόζιν: Ζεις μονάχα δυο φορές (;) – Δυστύχημα, εκδίκηση, προβοκάτσια ή εξαφάνιση; – Όλα τα σενάρια για τη συντριβή του τζετ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 19:34